mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.01.2020 08:02:00

Hladen tuš za VROČI MIAMI! Ekipi Gorana DRAGIĆA se to v tej sezoni še sploh NI ZGODILO! (video)

Reuters
Košarkarji Miamija so v ligi NBA po petkovem porazu proti Brooklynu tokrat v Madison Square Gardnu proti New York Knicks izgubili še drugo zaporedno tekmo na gostovanju v New Yorku. Slovenski košarkar Goran Dragić želi oba boleča poraza pozabiti in je s pogledom že usmerjen na sredino domačo tekmo proti San Antoniu.

Miami je proti domači ekipi Knicks vodil ob polčasu in do nekaj zadnjih minut pred koncem tekme, ko je podobno kot v petek proti Brooklyn Nets prednost zapravil. Malce manj kot sedem minut pred koncem je imel Miami še prednost 106:98, štiri minute pred koncem je držal vodstvo za sedem točk, nato pa zaradi lastnih napak in razigrane domače ekipe, ki ji je glasno občinstvo vlilo novo življenje, končal tekmo s porazom 121:124. Junak večera pri kratkohlačnikih je bil Julius Randle, ki je 11 od svojih 26 točk dosegel v zadnji četrtini, RJ Barrett jih je k zmagi dodal 23. Dragić je s klopi tokrat odigral 24 minut tekme in dosegel šest točk, dva skoka in štiri podaje. Prvi strelec Miamija je bil sicer Jimmy Butler s 25 točkami, temu je dodal še deset skokov, Kendrick Nunn je za tretjo najboljšo ekipo vzhodne konference prispeval 20 točk.

"Mislim, da nas je pokopala slaba obramba. V zadnji četrtini smo dobili 40 točk, kar pove vse. Preveč smo se sprostili in to se vleče že kakšna dva tedna. Nekako ne moremo najti tiste obrambne igre, ki smo jo pokazali v začetku sezone in takšen je zdaj pač rezultat," je po porazu proti eni najslabših ekip letošnje sezone v slačilnici povedal Dragić in zagotovil, da s soigralci že gledajo naprej.

Košarkarji Miamija so prvič to sezono izgubili dve tekmi zaporedoma. "To ni naš prvo rodeo. Ni treba zganjati panike," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra, potem ko so njegovi varovanci pred tem izgubili tudi proti Brooklyn Nets, in prepričano dodal: "Ne bo nam treba na novo zavrteti kolesa. Dobro vemo, kako je treba igrati. Le vrniti se bomo morali na stara pota."



Miami je zaradi poraza zdrsnil z drugega na tretje mesto lestvice vzhodne konference lige NBA, zaostaja za Milwaukeejem in Bostonom, vendar je še vedno zanesljivo v igri za dober izhodiščni položaj v končnici prvenstva NBA. Miamiju težave delajo tekme v gosteh, saj so v domači dvorani vso sezono izgubili le eno, na gostivanjih pa doslej 11.

"Če bi bili zdaj 'paničarji', bi bilo samo še slabše. Gremo nazaj v Miami, analizirali bomo ta poraza, šli nazaj na trening in poskusili to nekako popraviti. In seveda zmagati v domači dvorani. Zdaj nas čaka ena tekma doma, potem gremo spet gostovat in upam, da bomo v gosteh bolj odločni, kot smo bili doslej," je dejal Dragić.

Dodal je, da se nima smisla ubadati z dvema porazoma in da se s soigralci sedaj osredotočajo na San Antonio. "Ni to noben alarm. Prvič v sezoni smo izgubili tekmi zaporedoma. To se zgodi. Vemo, da nas čaka 82 tekem. Zanesljivo pa bi se lahko temu izognili, ampak ... sezona je dolga."

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike