franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
3 02.01.2020 18:04:37

PODCENJEVALNO? Nekdanji zvezdnik lige NBA meni, da DONČIĆ še NI DOVOLJ DOBER za...

Reuters
Da je Luka Dončić velika zvezda lige NBA ni nobvenega dvoma. O njem govorijo vsi in vsi imajo svoje mnenje o njem. Veliko pa jih je tudi ljubosumnih na Dončića, ker je tako dober že v svoji drugi sezoni in ima šele 20 let.

Luka Dončić ima v svoji drugi sezoni v ligi NBA povprečje 29 točk na tekmo, 9,5 skoka in 8,9 asistence na tekmo. Ob taki statistiki je seveda tudi med kandidati za najkoristnejšega igralca rednega dela lige NBA.
Športni svet se čudi prevladi Luke Dončića pod koši, predvsem zato, ker ima šele 20 let. Kaj je Dončićeva skrivnost, da je tako uspešen? Na to vprašanje je skušal odgovoriti nekdanji zvezdnik lige NBA Richard Jefferson (pravk lige NBA s Clevelandom). Slednji meni, da Luka še ne sodi med najboljših pet igralcev lige NBA, ter da, četudi ima potencial za MVP, letos še ne more računati na to nagrado.
"V tej sezoni še ne. Tu sta predvsem Giannis Antetokounmpo in James Harden. Luka v tem trenutku sodi med 10 ali 12 najboljših igralcev v ligi NBA. Za kaj več pa bo moral Dallas pripeljati v končnico. Če bi se končnica začela po trenutnem vrstnem redu, bi Dallas igral proti Hardenovem Houstonu, kar bi z užitkom gledal cel svet. Spremljam napredek Dončića, toda če bi moral danes staviti, da bo Luka enkrat MVP lige NBA, bi zagotovo stavil, da bo," je dejal Jefferson.


In zakaj Luka v drugi sezoni v ligi NBA ni doživel padca? "Za soigralca je dobil Kristapda Porzingisa, ki je poseben igralec, saj mu s svojim metom odpira prostor in Luki omogoča precej več priložnosti za met. Luka je poseben in najboljši igralec Dallasa, toda Porzingis je pomemben razlog za to, da v drugem letu igranja ni padel v igri, saj ima dovolj prostora za igro," je zaključil Jefferson.

Značke: luka-dončić, mvp

Članki iz rubrike