Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
26.12.2019 13:07:48
Deli članek:

ZAPIS bosanskega kolumnista o LUKI DONČIĆU, ki JEMLJE DIH! "Kot da igra za vse ..."

Reuters

Luka Dončić je že zdavnaj postal globalna zvezda. Tako ga vidijo tudi na Balkanu, kjer se z njim zelo radi pohvalijo.

Zadnji, ki je to storil, je kolumnist za Radio Sarajevo Ahmed Burić, čigar zapis je zares dih jemajoč. V časih, ko se kopičijo slabe novice, je v slovenskem košarkarju našel srž svoje zadnje kolumne in se poklonil Dončiću, kot le redko kdo.

Povezavo do zapisa najdete tukaj, sami pa bomo izpostavili nekaj misli, ki morda še najbolj opišejo slovenskega čudežnega dečka v ligi NBA.

"Luka Dončić igra za vse nas, ki smo sanjali, da bomo postali veliki športniki, pa nam ni uspelo. On igra svojo igro in druge dela boljše. V tem smislu mi ga je lažje vzeti kot svojega idola kot kogarkoli drugega v zadnjih 30 letih. Vsa čast vsem atletom, plavalcem, tenisačem, ampak kot solidnemu Balkancu šport brez favla ne more pomeniti toliko kot igra proti drugim. Ta fant se igra. Z žogo, s tekmeci, manipulira s časom in zato je tako veličanstven."

"Danes obstaja že preveč stvari, zaradi katerih nihče ne mara Amerike, ker je enostavno pretiravala v spreminjanju ostalega sveta. No, ne smemo pa pozabiti, da so dali dve stvari, zaradi katerih je lažje živeti v tem nepravičnem svetu. To sta košarka in blues. Naj se to koledarsko leto zaključi na ta način. Naj vam naslednje prinese veselje. Vsaj toliko kot ta deček razveseljuje mlado in staro širom sveta. HalleLuka."