ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

koronavirus, ukc-ljubljana, vstopna-točka, klinični-center Svet24.si

Včeraj zaradi koronavirusa umrli še dve osebi

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

ku
ku
2 13.12.2019 16:47:25

NBA in Goran Dragić postavila Dončiću SPOMENIK! Gogi: Sliši se noro, ampak on je naslednji …

Arhiv
Zlati slovenski kapetan in NBA o fenomenu Dončić.

Uradna spletna stran NBA je s pomočjo Gorana Dragića postavila spomenik Luki Dončiću. Ker gre za tako sijajen zapis ne bomo izgubljali besed, raje vam ga spodaj prenašamo v celoti:

Goran Dragić nas je poskušal opozoriti.

Ko sta z Luko Dončićem leta 2017 vodila Slovenijo do naslova evropskih prvakov, je organizator igre Miamija na vsa usta hvalil najstnika, ki je takrat igral za Real Madrid. Dragić je prisegel, da bo Dončić v ligi NBA počel enake stvari.

“Je rojen zmagovalec. Ne, ne šalim se. Že sedaj ima veliko medalj in trofej,” je Dragić povedal po zmagi Slovenije nad Srbijo v finalu Eurobasketa. “Vesel sem zanj. Zapomnite si moje besede, on bo eden najboljših košarkarjev na celem svetu.”

V letošnji sezoni Dončić počne natanko to, kar je Dragić napovedal. Dokaz je trenutno druo mesto na lestvici za MVP rednega dela sezone (takoj za Antetokounmpom in pred Jamesom, Hardnom, Davisom …).

“Vem, kaj sem rekel in resno sem mislil,” je ta teden povedal Dragić. “Preseneča me le, da mu to uspeva tako hitro. Mislil sem, da bo to v njegovi tretji, četrti, peti sezoni. Ne pa v drugi. Že zdaj dokazuje, da je eden najboljših, pa ima šele 20 let. Ampak dosega številke, ki kažejo, da je naslednji Michael Jordan, pa naj se to sliši še tako noro.”

Kako njegov vzpon dojemajo v Sloveniji, je kar težko razložiti, pove Dragić. “To je izjemno, noro in še enkrat izjemno. Tako sem srečen zanj in njegovo družino,” je poudaril Dragić in dodal: “Z njegovim očetom sem igral, poznam ga od njegovega petega leta, bil je pobiralec žog za našo ekipo. Fantastično je spremljati njegov vzpon. Še vedno pa je mlad, ampak … ne igra, kot da je mlad.”

Dragić uživa, ko gleda, kako je Dončić dominanten na samosvoj način, posebej zato, ker tako utišuje skeptike, ki niso verjeli, da lahko s svojo igro uspe v ligi. “Nekomu sem dejal, da tudi ko igra za reprezentanco, igra v svojem ritmu. Nihče ga ne more prehiteti in nihče ga ne zna spraviti v neugoden položaj. Vedno je v svojem ritmu, zna uporabljati svoje telo in moč. Je močan, velik fant, ki lahko igra proti kakršnikoli obrambi in dela vse okrog sebe boljše. V to se lahko prepričamo vsako noč.”

Dodali bomo le še – amen.

Članki iz rubrike