Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 18.11.2019 08:21:43

Neverjetno, a še kako resnično: Luka Dončić še zmeraj prvi na lestvici, tik za njim pa veliki James!

Reuters
Kdo bo prehitel Luko Dončića?

Moštvo Los Angeles Lakers je v severnoameriški košarkarski ligi NBA za četrto zaporedno zmago premagalo Atlanto Hawks s 122:101. Prvi zvezdnik Jezernikov LeBron James je bil s 33 točkami, 12 podajami in sedmimi skoki prvi igralec tekme. Golden State je izgubil sedmič po vrsti, mero mu je odvzel New Orleans, ki je slavil s 108:100.

James in druščina so v Staples Centru navdušili nekdanjega velikega zvezdnika Lakers Kobeja Bryanta. Domači igralci so ključno razliko naredili v uvodnih devetih minutah, ko so si priigrali 25 točk prednosti, James pa je v tem času dosegel 12 točk.

Pri Atlanti je bil najbolj razpoložen Trae Young, ki je dosegel 31 točk, sedem podaj, tri skoke in dve ukradeni žogi.

Golden State v tej sezoni nikakor ne najde igre, s katero je navduševal v preteklosti, in je daleč od mest, ki jih je bil vajen. New Orleans je slavil s 108:100 in zmagal šele četrtič v sezoni. Bojevniki ostajajo pri dveh zmagah, imajo pa 12 porazov, kar jih uvršča na zadnje mesto lige NBA.



Boston je po desetih zmagah v nizu klonil proti Sacramentu z 99:100. Najbolj zaslužen za zmago je bil Buddy Hield s 35 točkami. Richaun Holmes je 13,3 sekunde pred zadnjim zvokom sirene zadel dva prosta meta za prednost Sacramenta s 100:99, ob izteku igralnega časa pa je met za zmago zapravil Marcus Smart.

Philadelphia je s 114:95 premagala Cleveland, Denver je bil s 131:114 boljši od Memphisa, Orlando s 125:121 od Washingtona.

Dončić še zmeraj na vrhu lestvice po številu trojnih dvojčkov
Slovenec Luka Dončić bo igral v noči na torek po slovenskem času. Njegov Dallas bo gostil San Antonio. Vroči slovenski zvezdnik je po številnih statističnih podatkih pri vrhu lige NBA, v samem vrhu pa je po številu trojnih dvojčkov v letošnji sezoni. Doseči dvomestno število točk, skokov in podaj na eni tekmi ni mačji kašelj, Dončiću je v letošnji sezoni to uspelo že petkrat. Tik za njim je s štirimi trojnimi dvojčki James, ki je bil danes ponoči nevarno blizu, a so mu zmanjkali trije skoki. Naslednja na lestvici sta Nikola Jokić in Russell Westbrook s po dvema trojnima dvojčkoma, nato sledijo trije košarkarji s po enim. Skupno jih je bilo letos doseženih 16, kar pomeni, da jih je skoraj tretjino prispeval slovenski zvezdnik iz vrst Dallasa.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike