Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 13.11.2019 12:14:44

POKAŽITE DONČIĆU, pokažite Ameriki! TOLE je slovenski dojenček MAVERICK – fotke in zgodba NAVDUŠIJO! (foto)

Slovenijo je navdušila zgodba para (in njunega dojenčka) iz Primorske.

Jasmina in Rok iz Volčje Drage pri Novi Gorici sta pred kratkim dobila naraščaj, rodil se jima je fantek. Vse lepo in prav, bil bi to še en srečen dogodek še ene mlade družinice, ki zagotovo ne bi ugledal luči javnosti, kaj šele dobil širše medijske pozornosti. Toda Jasmina in Rok sta par športnih navdušencev, ki je imel prav posebno idejo in ki se je tudi odločil, da bo to idejo v popolnosti izpeljal. Slovenija je dobila malčka, ki mu je ime Maverick.

Kot nam je povedala Jasmina, sta med njeno nosečnostjo imela v igri nekaj imen, a se jima nobeno ni zdelo tisto pravo  tako, ki bi bilo nekaj posebnega, nekaj edinstvenega. Oba skupaj redno spremljata več športnih panog, v prvi vrsti največje slovenske športne zvezdnike, a tudi odmevne globalne športne dogodke na čelu z motoGP. In tako se je Jasmini že pred bumom, ki ga je povzročil Luka Dončić, porodila ideja za ime Maverick. Če bi bil fantek, seveda, kar pa tedaj še ni bilo jasno. 

Prvotni razlog za idejo je bil torej Maverick Vinales, španski dirkač, ki pa je ime seveda dobil po liku iz filma Top Gun, ki ga je upodobil (in ga zdaj, 30 let pozneje upodablja v drugem delu filma z naslovom Top Gun - Maverick) legendarni Tom Cruise. Roku se je ideja zdela zanimiva, nato pa je kot nalašč Luka Dončić zablestel in očaral v dresu Dallas Mavericksov. In ideja je šla še dlje: Maverick je bil dokončno sprejet, medtem ko bi deklica dobila ime ... Dallas. Bil je deček in postal je Maverick. 

"Ko so v porodni sobi izvedeli za ime, smo kljub težkemu porodu nato kar nekaj časa debatirali o športu," je povedala Jasmina, ki je edinstvenost svoje odločitve še podkrepila z nekaj izjemno simpatičnimi dodatki na področju tako imenovane osnovne opreme. Mali Maverick je tako dobil zanj posebej izdelano majčko in trenirkico Dallas Mavericksov s svojim imenom, prav posebne copatke in kapico ter tudi nalepko za na avtomobil, ki daje jasno vedeti, da se v njem vozi ... Maverick.     

"Upam, da mu bo, ko bo dovolj velik in ko se bo vsega skupaj zavedal, ime všeč. Mogoče pa tudi sam kdaj začne trenirati košarko  s tem imenom bi to bila kar zanimiva zgodba," je še povedala Jasmina, ki je z nami (in z vami) delila resnično ljubke fotografije. Zanimivo pa bi bilo, če bi za zgodbo in za te izjemne prizore izvedeli Luka Dončić, Dallas Mavericks in ameriški mediji. Stavimo, da bi se tudi njim vse skupaj zdelo enako imenitno, kot se zdi nam.   

Značke: dončić, maverick, dallas

Članki iz rubrike