Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
3 09.11.2019 06:28:17

MEJNIK NA DVEH NOGAH! Luka Dončić z NORO predstavo v ZGODOVINSKE KNJIGE

Reuters
Luka Dončić je z 38 točkami znova spisal številne mejnike v ligi NBA.

Ob porazu s 106:102 proti New York Knicksom, je Luka znova blestel.

Dosegel je 38 točk, kar je že tako rekord njegove kariere, dodal pa je še 14 skokov in 10 podaj za 12. trojni dvojček sezone.

To seveda pomeni, da je povišal prednost po številu trojnih dvojčkov pred 21. letom starosti, kjer sta mu na lestvici najbližje LeBron James (7) in Magic Johnson (5).

Obenem je postal sploh prvi košarkar v zgodovini lige, ki je pred 21 letom starosti dosegel 3 trojne dvojčke z najmanj 30 točkami, s čimer je prehitel prav LeBrona Jamesa, s katerim sta prejšnjo soboto odigrala obračun za sladokusce.

Poleg vseh teh mejnikov pa je postal košarkar, ki je v zgodovini svoje franšize (Dallasa) dosegel največ trojnih dvojčkov s 30 točkami. Tako je prehitel Michaela Finleyja in Jasona Kidda, ki sta bila na vrhu z dvema tovrstnima predstavama.

Prehitel je tudi Jasona Kidda (10) na vrhu lestvice v zgodovini Dallasa po številu trojnih dvojčkov z najmanj 20 točkami. Luka je z 11. zdaj sam na vrhu lestvice.

Pred tekmo pa je bilo tudi jasno, da bi se lahko s sedmimi podajami na naslednjih treh tekmah pridružil elitni druščini z najmanj 1500 točkami, 500 podajami in 500 skoki v ligi NBA na prvih 82 tekmah.

To je Dončiću uspelo že po 80. tekmah, s čimer je zdaj skupaj z Oscarjem Robertsonom in Magicom Johnsonom edini košarkar s takšno statistiko po začetku kariere v ligi NBA.

Članki iz rubrike