Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
24.10.2019 09:01:08
Deli članek:

SIMPATIČNO! Dončić sploh ni vedel, kaj bi rekel, po vzklikih 'MVP, MVP' novinarju dejal: Koža se mi je ... (video)

Slovenski zvezdnik iz vrst Dallasa po prvi tekmi v novi sezoni ni mogel skriti zadovoljstva.

Dončić, lansko sezono novinec leta v ligi NBA, in Latvijec Kristaps Porzingis, ki se je januarja, ko je še okreval po operaciji levega kolena iz New Yorka preselil v Dallas, sta razveselila domače navijače, saj so Mavericks prvič v štirih letih dobili svojo uvodno domačo tekmo sezone.

Dvajsetletni Dončić je že na uvodni tekmi nove sezone poskrbel za nov mejnik v prvenstvu NBA, saj je postal prvi košarkar v zgodovini lige, mlajši od 21 let, ki je na uvodni tekmi sezone dosegel tako veliko število točk. Ljubljančan je 34 točkam dodal še devet skokov, tri podaje in dve ukradeni žogi, a je ob tem izgubil šest žog.

Mlademu Slovencu so domači navijači med tekmo glasno skandirali: MVP! MVP! in Dončić je po zmagi dejal, da se jim je želel oddolžiti za zaupanje, in četudi ni našel angleške besede za kurjo polt, je nazorno pojasnil, kaj je občutil. "Bilo je neverjetno! Občutil sem dodaten pritisk in vedel sem, da ne smem zgrešiti. Res neverjetno! Ne poznam angleške besede za to, ampak koža se mi je ..." je dejal Dončić po tekmi, takoj za tem pa mu je priskočil na pomoč novinar in mu pomagal, da je začutil kurjo polt.