pogreb, šala Svet24.si

VIDEO: Med pogrebom se je 'oglasil' iz krste in ...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 16. oktobra

par Svet24.si

Čarobna palčka za lepo zvezo: pogled v zvezde

nataša švikart Svet24.si

Predsednica društva Maus zbran dobrodelni denar ...

dreamstime_m_47152255 Odkrito.si

Preprosti jogijski gibi za vidno pomlajevanje ...

Tina Gorenjak Njena.si

Tina Gorenjak o njenih stricih iz ozadja

rene-žunič Njena.si

Razkrivamo ozadje poskusa umora partnerja Nejca ...

ue
ue
0 09.10.2019 11:45:40

Liga NBA ukrepa, igralci NEGODUJEJO! Tudi Luka DONČIĆ med tistimi, pri katerih so MORALI ...

Reuters
Liga NBA je uvedla strožja pravila.

Potem ko so v prejšnji sezoni naključno ugotovili, da igralec Sacramenta Buddy Hield ni star 25, pač pa 26 let, so se v vodstvu lige NBA odločili, da bodo bolj dosledni pri podatkih o košarkarjih. In tako morajo vsi klubi opraviti tudi natančne meritve višine igralcev.

Nič takega, boste rekli, in res ni, a ker doslej tega niso počeli, je zdaj pri številnih igralcih prišlo do razlik v višini, ki je zanje veljala doslej, in pravi, ki so jo zdaj izmerili. Nekateri so namenoma navajali napačne podatke, ker so želeli, da so 'višji', spet drugi tudi obratno, da so 'nižji', tak primer je recimo Kevin Durant. V primerjavi s prejšnjo sezono se je tako pri kar 55 igralcih višina spremenila, a podatek še ni končen, saj nekateri klubi novih podatkov še niso objavili.

Bojda je bilo pri številnih igralcih kar precej nezadovoljstva, ker so se morali meriti bosi in ne v športnih copatih, češ, da tako ali tako igrajo v njih in ne v nogavicah. Zanimivo pa je, da je med tistimi, ki se jim je višina spremenila, tudi Luka Dončić. Doslej je veljalo, da je visok 6 čevljev in 7 inčev, oziroma 201 centimeter, po novem pa bo pri njem višina 6 čevljev in 6 inčev, torej 198 centimetrov. Zanj z gotovostjo lahko trdimo, da ni med tistimi, ki so nalašč navajali drugačno višino, tega ne potrebuje ...

Članki iz rubrike