mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
1 09.10.2019 11:04:44

ČISTA POEZIJA ZA TRIFUNOVIĆA! Prepelič in Omić sta brez konkurence v najmočnejši ligi!

Slovenska košarka res nima svojega predstavnika v evroligi, kar se je po sezoni 1993/94 zgodilo komaj drugič od osamosvojitve. A tudi v tej sezoni bodo slovenski košarkarji na mednarodnem prizorišču pustili svoj pečat.

Več kot očitno bosta Klemen Prepelič in Alen Omić, ki je po besedah odgovornih pri KZS in igralca še vedno kandidat za naturaliziranega igralca v reprezentanci, krojila špansko prvenstvo in evropski pokal. Njune odlične igre so dobra novica za selektorja Rada Trifunovića.

Prepelič je po vrhunskih igrah v francoskem Levalloisu stopil na najvišjo stopnico in zaigral za madridski Real, a v španski prestolnici ni dočakal prave priložnosti. Od tega poletja dalje je član Joventuta, kjer je na novo zaživel. Na uvodnih petih tekmah je potrdil, da bo v tej sezoni vlekel voz ekipe iz Badalone. Alen Omić je nosilec pod obročem, prepričljivo najboljši skakalec, ob Grku Nikosu Zisisu pa drugi oziroma tretji strelec.

JOVENTUT NA DNU, PREPELIČ IN OMIČ PA NA VRHU
Joventut je sicer slabo vstopil v sezono, v domačem prvenstvu je po treh krogih edini brez zmage. Slovenska košarkarja vseeno uspešno polnita svojo statistiko. Prepelič v povprečno skoraj 31 minutah dosega 25 točk in je na prvem mestu lestvice strelcev v najmočnejši ligi na stari celini, Omić dosega približno pol manj točk, vendar je z več kot 10 skoki prepričljivo najboljši skakalec v tekmovanju. Ravno tako je bilo, denimo, v 2. krogu: Joventut je izgubil pri Betisu, Prepelič je bil s 35 točkami najboljši strelec kroga, Omić pa s 13 skoki najboljši skakalec med vsemi v močni španski ligi.

omic


Tudi v evropskem pokalu fanta blestita, njune številke so približno enake. Po porazu s francoskim Nanterrom v prvem krogu evropskega pokala, je Joventut med tednom premagal italijansko Brescio. Prepelič je bil s 24 točkami kakopak najboljši strelec, Omić jih je dodal 12, ob tem pa je imel še 9 skokov.

Joventut je sicer v evropskem pokalu v isti skupini kot Cedevita Olimpija. Ljubljančani bodo v Kataloniji gostovali 29. oktobra, Prepelič in Omić jim bosta obisk vrnila 18. decembra.

Ta konec tedna bo ekipa iz Badalone, ki je v sezoni 1993/94 osvojila evropski vrh, v Malagi lovila prvo zmago v domačem prvenstvu. Slednje, tako pravijo, že dolgo ni bilo tako izenačeno. Že 17 let se ni zgodilo, da bi bila po treh krogih le ena ekipa brez zmage, in to je prav Juventut. In le dve ekipi (Real Madrid in Burgos) sta brez poraza. Štirinajst srečanj se je razpletlo z manjšo razliko od devetih točk.

Članki iz rubrike