Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 01.10.2019 12:03:47

Koga bi trener DALLASA pripeljal namesto DONČIĆA?! LeBrona? Duranta? Leonarda? Odgovor vas bo sezul!

Profimedia
Luka Dončić in njegovi soigralci v Dallasu že odštevajo dneve do začetka nove sezone.

"Dirk je bil tukaj 21 let. Želim ostati tukaj in slediti Dirkovim korakom," je na medijskem dnevu svojega kluba Dallas Mavericks dejal mladi slovenski košarkar Luka Dončić.  To je bil prvi medijski dan tega NBA kluba po sezoni 1997/1998, ki je minil brez prisotnosti Nowitzkiga. Ta se je upokojil ob koncu lanske, v kateri je Dončić osvojil naziv novinca leta.

Dončićeva statistika prve sezone je bila 21,2 točke, 7,8 skoka in 6 podaj na tekmo, a je slovenski košarkar na vprašanje, kaj si želi v svoji igri popraviti, preprosto odgovoril, da vse. "Vse številke se morajo povišati. K temu stremim."

"Želimo si končnico in mislim, da nam lahko uspe. Zagotovo je to moj cilj za sezono. Celotna ekipa se veseli nove sezone," pravi Dončić.

Tega si želi tudi trener Rick Carlisle, ki je potrdil, da bosta vodji ekipi Dončić in lanska velika okrepitev Latvijec Kristaps Porzingis, ki pa je preteklo sezono zaradi poškodbe obsedel na klopi. "Malo je strašljivo, a tudi razburljivo, da ima ta skupina igralcev, ki jo bosta vodila Dončić in Porzingis, priložnost definirati, kako bo klub videti v prihodnje," je dejal Carlisle.

"Dončića ne bi zamenjal za nikogar. Ko si na igrišču z igralci, kot je on, je igra drugačna," pravi Carlisle, ki ne bi bil presenečen, če bo Dončić, kljub odlični prvi sezoni v najmočnejši košarkarski ligi na svetu NBA, drugo leto še boljši, a obenem opozoril: "Težava je, da bodo ljudje, ne vsi, ampak ljudje na splošno merili njegov napredek glede na statistiko. Ampak moramo biti odkriti, to leto bo drugačno."

Dallas prihaja v odločilni del priprav za novo sezono. Prvo tekmo predsezone bo odigral 8. oktobra proti Oklahoma City Thunder.

Članki iz rubrike