atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 23.09.2019 10:06:14

NORO! Dončića NI VEČ MOGOČE gledati v Sloveniji! Navijači v paniki, VELIK ZAPLET, rešitev pa ...

Reuters
Močno se je zapletlo okrog pravic za prenose tekem lige NBA.

Če bi se nova sezona lige NBA začela danes, bi lahko tekme Luke Dončića in ostalih najboljših košarkarjev na svetu v Sloveniji gledali ... nikjer. Sportklub, ki je imel pravice doslej, je namreč na ravni celotnega področja nekdanje Jugoslavije te pravice izgubil (iztekla se mu je pogodba), nov lastnik pa je postala televizija, ki ne pokriva Slovenije. Srbska Arena TV, ki ima programe v vseh ostalih nekdanjih republikah, je pravice kupila tudi za področje Slovenije, a tukaj ... nima programa. 

Po naših informacijah je Arena načrtovala lansirati program tudi v Sloveniji in bi tako ponudila mnogo boljši paket tekem lige NBA, kot ga je doslej ponujal Sportklub. Šlo bi za paket, ki bi bil osredotočen na čim večje število tekem klubov, v katerih igrajo zvezdniki s področja nekdanje Jugoslavije - torej tudi tekem Miamija z Goranom Dragićem in Dallasa z Luko Dončićem. Toda pri Areninih načrtih se je močno zapletlo in trenutno uresničitvi svoje zamisli ni niti blizu. 

Tako je Slovenija za zdaj povsem brez tekem lige NBA in vprašanje je, kakšna je sploh lahko rešitev. Če Arena ne bo mogla zagotoviti programa, bo izgubila pravice za Slovenijo in v tem primeru bi jih lahko kupil kdo drug. A je vprašanje, ali bi se tako na hitrico kdo zganil - stroški so velikanski, dohodek pa - kot opozarjajo tudi pri Sportklubu - zelo nizek. Druga možnost pa je, da bi Arena pravice ohranila, program za predvajanje pa našla pri kateri od slovenskih televizij, ki bi si pravice na neki način izposodila. 

Vozel je torej kar kompliciran. Precej vseeno je tistim, ki so tekme lige NBA vajeni kupiti na spletu od ameriških ponudnikov. V zelo zoprnem položaju pa so tisti, ki so upali, da bo vzpon slovenskih igralcev na čelu z Dončićem prinesel izboljšano ponudbo tekem, zdaj pa v rokah nimajo ničesar. In se bojijo, da bodo brez vsega ostali tudi, ko se bo sezona zelo kmalu začela.  

Značke: dončić, nba, televizija

Članki iz rubrike