Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
1 13.08.2019 10:43:47

Slovenci, pozor! Pripravlja se invazija v ZDA, to je datum vročega obračuna med DONČIĆEM in DRAGIĆEM!

Reuters
Znan je razpored za novo sezono v košarkarski ligi NBA. Slovenija bo letos imela tri predstavnike: Luko Dončića (Dallas Mavericks), Gorana Dragića (Miami Heat) in Vlatka Čančarja (Denver Nuggets).

Ljubitelji košarke že nestrpno odštevajo dneve do začetka nove sezone, čeprav bodo morali čakati še dobra dva meseca. Za Slovence bo nova sezona v najelitnejšem klubskem tekmovanju še posebej zanimiva, saj bodo nastopali kar trije Slovenci - ob Luki Dončiću in Goranu Dragiću še Vlatko Čančar. 

Glede na napovedi strokovnjakov in glede na predstave Luke Dončića v minuli sezoni, ki jo je kronal z nazivom novinca leta, lahko pričakujemo novi invazijo Slovencev čez lužo. V zadnji sezoni so namreč množično obiskali tekme v Dallasu pa tudi njegovo gostovanje v Miamiju. 

Tudi tokrat si lahko obetamo največje zanimanje Slovencev prav za omenjena obračuna - Dallas bo Miami gostil 14. decembra, ekipi pa se bosta v Miamiju pomerili 28. februarja 2020.

Sezona se bo sicer začela 22. oktobra, ko bo že na sporedu prva poslastica večera. Najprej bo aktualni prvak Toronto gostil New Orleans, kjer se bo predstavil številka ena zadnjegan abora - Zion Williamson, sledil pa bo vroči mestni derbi med Los Angeles Lakersi in Clippersi, ali drugače povedano obračun LeBrona Jamesa in Kawhija Leonarda.

Dan kasneje se bodo na delu vsi trije Slovenci - Dončić bo gostil Washington, Miami bo doma igral z Memphisom, Čančar pa bo gostoval pri Portlandu.

Vse ekipe bodo v rednem delu sezone 2019/20 odigrale po 82 tekem, 41 v domači dvorani in 41 v gosteh, skupno 1230 tekem. Sezona NBA se bo s 13 tekmami končala 15. aprila 2020, 18. aprila pa se bo že začela končnica prvenstva.

Članki iz rubrike