vuk (na desni) Svet24.si

Primer Miran Vuk: dajal je lokali, kar bi moral ...

sagadin1 Svet24.si

Razjezila sem se, ko so mi rekli, naj si ...

planeti Svet24.si

Tedenski horoskop: doseči se bo dalo veliko, a bo...

vuk (na desni) Svet24.si

Primer Miran Vuk: dajal je lokali, kar bi moral ...

Cook-Eat-Slovenia-Strujkli- Odkrito.si

Popotniki iz tujine navdušeni nad slovenskimi ...

ljubezen-na-vasi Njena.si

Razkrito: Nikoli mu ni pisala, parček ustvarila ...

Zmago Jelinčič Njena.si

Kaj je ubilo Monikino ljubezen do Zmaga?

nu
nu
2 24.07.2019 10:37:52

MILIJONI, DA TE KAP! Dončiću se v naslednjem mesecu obeta SANJSKA POGODBA, bo izbral NOVEGA?!

Instagram
Luka Dončić bo v naslednjih tednih podpisal zelo bogato pogodbo.

Tudi Luka Dončić in njegova ekipa so v zadnjih dneh z zanimanjem spremljali odločitev Ziona Williamsona, košarkarja, ki je bil na letošnjem naboru izbran kot prvi. Veliki talent ameriške košarke se je namreč odločal med ponudniki športne opreme oziroma športnih čevljev, pri tem pa je imel povsem proste roke. Na koncu je izbral Jordanovo znamko, po poročanju ameriških medijev pa njegova pogodba znaša 10 milijonov evrov.

In kakšno vlogo ima pri tem Luka Dončić? Predvsem je z njegovim podpisom pogodbe dobil izjmeno pogajalsko izhodišče za svojo pogodbo. Če je Williamson, čeprav v ligi NBA sploh še ni stopil na parket, dobil 10 milijonov, potem lahko Dončić kot kronani novinec leta dobi tudi veliko večjo vsoto, največkrat se omenja kar dvakratnik Američanove pogodbe - torej 20 milijonov samo z naslova opremljevalca. 

Pri tem pa moramo dodati, da bo Luka septembra po izteku pogodbe prost igralec, a je restricted free agent. To pomeni, da lahko sprejema vse ponudbe, a bo njegov zdajšnji opremljevalec Nike imel pravico izenačiti najvišjo ponudbo. Če jo bo, bo Luka moral podpisati z Nike. Če je ne bo, bo pač podpisal z najvišjim ponudnikom.

Članki iz rubrike