Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
2 26.06.2019 09:26:39

To mnenje šteje največ, Saša Dončić o prevladi Luke povedal VSE: Glede na to, da sem oče, je on ...

Saša Dončić, Luka Dončić
BOBO
Luka Dončić je postal šele drugi Evropejec, ki je osvojil nagrado za najboljšega novinca leta, njegov oče pa ni niti malo presenečen.

Saša Dončić je v tem trenutku zagotovo eden najbolj ponosnih očetov. Njegov sin je v noči iz ponedeljka na torek dobil prestižno lovoriko, postal je najboljši novinec minule sezone lige NBA. Postal je šele drugi Evropejec s tovrstno lovoriko, pred njim je to uspelo Špancu Pauu Gasolu.


"Glede na to, da sem oče, je on zame tako ali tako daleč najboljši na svetu. Je pa dejstvo, da tudi ko gledam kot trener, je imel res eno konstantno sezono. Mislim, da si je ta naziv povsem zaslužil. Imel je res tudi majhne padce, a je vso sezono v principu odigral dosti konstantno in presenetil vse. No, ne čisto vse, predvsem Američane," je za 24ur.com povedal Saša Dončić, ki bo tudi letos opravljal vlogo strokovnega komentatorja na tej komercialni televiziji. Tokrat na ženskem EuroBasketu.

Zanj ta nagrada ni bila presenečenje. "Če sem naslov novinca leta pričakoval? Že po prvih pripravljalnih tekmah proti kitajskim ekipam, ki jih je odigral, se je videlo ... Luka je pač takšen karakter igralca, da se hitro vklopi v sistem igre, prevzame neke vajeti takoj, ko dobi majhno priložnost. Poriva se spredaj kot 'lider' in to mu je uspelo tudi tukaj. Potrebno je povedati, da je tudi Dallas na tistem naboru z Atlanto speljal eno ključnih potez, ki bo dobra za njegovo kariero, glede na to, da so oni kot Dallas precej bolj spoštljivi do evropskih igralcev kot kateri drugi klubi," je svoje mnenje podal Dončić starejši in dodal, da si želi, da bi Luka dosegel še precej več. Da bo šel Luka po poti legend. "Vse legende so bile nekoč novinci, šele nato so postale legende. Upam, da bo šel tudi Luka po tej poti."

Članki iz rubrike