natalia in charlie Odkrito.si

Ko pred kamerami preskakujejo ljubezenske iskrice ...

slape, prometna nesreča Svet24.si

VIDEO: Takšno razdejanje je povzročil pobegli ...

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

bernard brscic norma korosec bobo Svet24.si

Ljubezen na desnici: med Bernardom Brščičem in ...

miro cerar dopust 1 Svet24.si

Miro Cerar se je javil z letošnjega dopusta

SIT2018_polfinale1_fotoMiroMajcen-162 Njena.si

Ana Klašnja kar zgoraj brez

rebeka dremelj Njena.si

Rebeka Dremelj ogorčena nad egoistično družbo

ku
ku
1 13.06.2019 09:25:17

Srdit HRVAŠKI dvoboj za slovenskega EVROPSKEGA PRVAKA: kdo bo ujel zlatega košarkarja?

alesfevzer.com
Zadar in Cibona bijeta dvoboj za slovenskega košarkarja.

Matic Rebec, organizator igre in član slovenske reprezentance, ki je predlani osvojila naslov evropskih prvakov, je prvo polovico pretekle sezone odigral za srbski FMP, drugo pa za španskega ligaša Gipuzkoa Basket Club iz San Sebastiana, ki je kot predzadnji nazadnje izpadel iz prve španske lige. Z njimi mu je tudi potekla pogodba, po pisanju kolegov iz Sportskih novosti pa so zanimanje zanj že pokazali pri Ciboni in Zadru. Posebej zagreti naj bi bili Zadrčani, zlasti po tem, ko je predvideni prvi organizator igre Rok Stipčević podpisal pogodbo z bolonjskim Fortitudom.

Da so mu iz Zadra poslali konkretno ponudbo, prav tako iz Zagreba, nam je v krajšem pogovoru potrdil tudi Matic: "Res je nekaj na tem, a imamo še pogovore. Za zdaj lahko potrdim, da se zanimajo, kaj več pa težko. Drži, da so že prej stik z mano navezali tudi iz Cibone, tako da sta v igri še obe možnosti. Za odločitev je še prezgodaj, tako da bom še malce počakal."

Kot pravi 24-letni košarkar, pa Zadar in Cibona nista edini možnosti njegovega igranja v prihodnji sezoni: "Čakam tudi na kakšno ponudbo iz druge tujine. V San Sebastianu se o podaljšanju pogodbe nismo pogovarjali, bom pa počakal, da se v Španiji sploh konča sezona. Ob pravi ponudbi bi v tej državi z veseljem igral tudi v prihodnje. Za zdaj še ne morem reči, kdaj bom s kom podpisal pogodbo."

Pa bi ga morda zanimalo tudi igranje za Cedevito Olimpijo, kjer so ob združitvi oznanili, da bodo v klub poskušali privabiti tudi kakšnega slovenskega reprezentanta? "To je odvisno od ponudbe in tudi drugih okoliščin, ki so v zvezi s tem projektom še precej nejasne; od tega, kdo bo trener, do tega, kje se bo sploh igralo. Veliko stvari je treba premisliti, preden se se bom za kaj odločil," je pristavil postojnski ostrostrelec, ki je v prvi slovenski ligi že branil barve Heliosa, Rogaške, Krke in Sixta Primorske. 

Značke: matic-rebec, zadar, cibona

Članki iz rubrike