stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 11.04.2019 10:32:01

V Dallasu pogledali resnici v oči: Dončić ne bo nikoli to, kar je (bil) Dirk!

Instagram/lukadoncic
Legendarni Nemec je za Slovenca nedosegljiv, so prepričani v Teksasu.

Znani dallaški portal The Smoking Cuban, nekakšen neuradni portal navijačev Teličkov, trdi, da Luka Dončić ne bo Dallasu nikoli pomenil toliko, kot Dirk Nowitzki. Zakaj? Tu so razlogi, ki jih naštejejo …

- Nowitzki je za Dallas odigral 21 sezon, kar 1521 tekem rednega dela in še 145 tekem končnice. Čeprav so ga želeli k sebi pripeljati mnogi, je bilo ves čas jasno, da bo Nemec odigral celotno kariero v Dallasu.

- Noben igralec v zgodovini lige NBA ni odigral toliko sezon v eni franšizi. Samo dva igralca sta odigrala toliko tekem. Edina, ki sta za eno franšizo dosegla več točk, sta Karl Malone in Kobe Bryant.

- Možnosti, da bi Luka odigral 21 sezon v ligi NBA so zelo majhne. Zgodovina nas uči, da branilci, ki morajo igrati eksplozivno, nimajo tako dolge dobe v ligi kot visoki igralci.

- Poleg tega je težko pričakovati, da bi Dončić vso kariero odigral za isto ekipo. Samo 39 košarkarjev v vsej zgodovini je za eno ekipo odigralo vsaj 18 sezon. Le pet jih je vso kariero ostalo v isti ekipi.

- Dirk je Dallasu prinesel prvi in edini naslov prvaka lige NBA. V očeh ljudi iz Dallasa zato uživa status božanstva. Če bo tudi Luka prinesel šampionski prstan v mesto, bo zavladala velika evforija, a prvi je le eden.

- Luka lahko nekoč postane boljši košarkar, kot je bil Dirk kdajkoli. Ampak, da bi pomenil več navijačem in mestu kot nemški fant, ki je zrasel v enega največjih košarkarjev vseh časov in je še boljši človek kot košarkar, ob vsem tem pa je v mesto prinesel naslov prvaka, MVP-sezono in nešteto zmag? Tega ne pričakujte prav kmalu.

Članki iz rubrike