Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
29.03.2019 12:36:46
Deli članek:

GOGI V ČUSTVENEM NASTOPU vsem slovenskim navijačem v Miamiju SPOROČIL TOLE ...

sta

Gorana Dragića je energija, ki so mu jo dali številni slovenski navijači na tribunah dvorane v Miamiju, ponesla do drugega trojnega dvojčka v njegovi karieri v ligi NBA. Za to pomoč se jim kar ni in ni mogel dovolj močno zahvaliti.

"To je res nekaj neverjetnega, da navijači iz Slovenije kupijo letalsko vozovnico, preletijo Atlantik in naju vzpodbujajo. Podpora s tribun je bila odlična. Že res, da sem pred tekmo prebral, da v Miami prihaja 1000, 1500 ali celo 2000 Slovencev, vendar ko sem videl na tribunah vse te slovenske zastave in navijače v zelenih dresih, sem bil še posebej navdušen. Hvala lepa vsem. Zavedam se, da je bil to za večino kar precejšnji finančni zalogaj. Še enkrat hvala in se vidimo v Ljubljani," je Gogi po tekmi pojasnjeval ameriškim novinarjem, ki pravzaprav niso dojeli in predvsem razumeli vse razsežnosti slovenskega eksodusa na Florido.

Tudi o energiji je govoril 32-letni Ljubljančan, o tej silni energiji, ki jo je ta dan dobil s hitro pošto iz Slovenije. "Gotovo je bila posebna energija. Počutil sem se, kot da bi igral v Ljubljani, v mojem domačem mestu, pred svojimi navijači. Občutek je bil fantastičen. Rekel bi, da sem dal od sebe 120 odstotkov, predvsem zato, ker je bil ozračje tako pozitivno in odlično. Zdaj sem utrujen, vse me boli, ampak je bilo vredno."

In potem še dodal: "V prvi vrsti sem želel odigrati dobro tekmo. In to ne zaradi dejstva, da je bil na drugi strani Luka, ampak zato, ker potrebujemo čim več zmag v boju za končnico. Slovenski navijači so mi dali dodatno energijo, tako da sem kar letel po igrišču. Z navijači je vselej lažje. Tudi v Istanbulu je bilo tako, oni so nas ponesli do zlate kolajne. Še enkrat hvala lepa, res se jim želim zahvaliti. Upam, da so uživali v prelepem Miamiju, da so uživali v soncu, na plaži ..."