002mv Odkrito.si

Sebastian Cavazza pred velikim izzivom

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 20. aprila

čiščenje uvodna Petisvet.si

Vsako nebesno znamenje čisti drugače!

jordan peterson slavoj zizek pl Svet24.si

VIDEO: Tako sta Peterson in Žižek razpravljala o...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

005mv Njena.si

Lara Komar ima doma tako čednega moža!

eva poklič Njena.si

Eva pretkano vrnila udarec Tomažu!

ku
ku
7 19.03.2019 17:19:43

VROČE BO! Dončić s trojnim dvojčkom, Young pa s TOLE IZJAVO! Sem novinec leta, spoštujem Luko, toda ...

twitter
Trae Young se je odločno odvzal na vprašanje o nagradi za novinca leta, v boju za katero sta zagotovo le Američan in Luka Dončić.

Zvezdnika Atlante in hkrati novinca v ligi NBA Traeja Younga je že voditelj podcasta 'Posted up' Chris Haynes (Yahoo Sports) izzval, ko mu je dejal, da je zanj od januarja naprej novinec leta prav on.

20-letni zvezdnik Atlante pa mu je odvrnil. "Zame je vedno tako, da želim biti najboljši. Če to pomeni, da se moram okititi z nazivom novinca leta in v roke dobiti trofejo, bodi tako. Seveda si želim to nagrado dobiti."

young
twitter

"Vem, da je še nekaj časa. Moj mesec november mi je precej škodoval, ko sem slabo metal. Če bi lahko šel nazaj, bi to popravil. Toda menim, da mi je ravno to pomagalo pri razvoju."

Sledilo je še vprašanje, "ali si novinec leta v svojih očeh?", na kar je Young odgovoril z nasmeškom na obrazu. "Sem, ampak zame je vse še vedno isto. Spoštujem Luko, ki ima za seboj izjemno leto. Tudi DeAndre Ayton in Jaren Jackson preden se je poškodoval. To le kaže, kako širok je letošnji letnik novincev. Vseeno menim, da sem v tem razredu jaz najboljši," je še dodal mladenič, ki za Atlanto s 24 zmagami v tej sezoni v povprečju dosega 18,4 točke, 7,7 asistence in 3,6 skoka ob 41,5-odstotnem metu iz igre (33,5 za tri in 82,1 iz črte proste metov).

doncic young re
Reuters

Luka Dončić medtem za Dallas, ki ima štiri zmage več na kontu, v povprečju dosega 21,1 točke, 7,5 skokov in 5,8 asistenc na tekmo ob 42,9-odstotnem metu (33,6 za tri in 70,3 iz črte prostih metov).

Hkrati drži, da ima Young za seboj zares sijajen mesec dni, Luka pa je kar se tiče meta in prostih metov v zadnjem mesecu precej manj učinkovit, čeprav njegovi statistišni kazalniki ne kažejo kaj pretirano slabše. Nenazadnje ima letos že pet trojnih dvojčkov, zadnjega pa je dosegel prav ob porazu proti New Orleansu.

Trae Young
Reuters

Članki iz rubrike