002mv Odkrito.si

Sebastian Cavazza pred velikim izzivom

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 20. aprila

čiščenje uvodna Petisvet.si

Vsako nebesno znamenje čisti drugače!

jordan peterson slavoj zizek pl Svet24.si

VIDEO: Tako sta Peterson in Žižek razpravljala o...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

005mv Njena.si

Lara Komar ima doma tako čednega moža!

eva poklič Njena.si

Eva pretkano vrnila udarec Tomažu!

ku
ku
1 18.03.2019 13:38:44

Bi lahko Luka DONČIĆ ostal BREZ LOVORIKE!? Škandal v ŠPANIJI dobiva nove razsežnosti!

Škandal v Realu dobiva nove razsežnosti.

V Madridu ni nikoli mirno - še pred dnevi so se s hudimi udarci spopadali nogometaši Reala, ki so na sramoten način izpadli iz lige prvakov, zdaj pa škandal pretresa tudi košarkarje. 

Ti bi lahko ostali brez kar treh lovorik iz leta 2015 - naslova državnih in pokalnih prvakov ter naslova evropskih prvakov. Po poročanju uglednega španskega časnika Marca 'primer Slaughter' končal na sodišču, točen datum sojenja pa še ni znan. Nekdanji član Reala in nekdanji soigralec Luke Dončića je že pred dvema letoma priznal da mu je španski gigant dal ponarejen potni list Ekvatorialne Gvineje. Dvaintridesetletni košarkar je sicer rojen v Kaliforniji, z novim potnim listom nekdanje španske kolonije pa je v španskem prvenstvu dobil pravico nastopa kot Španec in ne kot tujec. Slaughter je povedal, da je plačal 35 tisoč evrov svojemu agentu Julianu Arandi za to, da mu uredi potni list, nič pa ni vedel glede samega procesa pridobivanja le tega.

marcus slaughter

Zdaj tožilstvo za vse vpletene zahteva dve leti in pol zaporne kazni zaradi ponarejanja dokumenta in korupcije. Če bodo spoznani za krivega, bi to vodilo tudi v kazni na športnem področju - Real bi lahko kaj hitro ostal brez lovorike v španskem prvenstvu. Dončić je v tisti sezoni debitiral za člansko ekipo Reala. 

Članki iz rubrike