mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
1 18.03.2019 13:38:44

Bi lahko Luka DONČIĆ ostal BREZ LOVORIKE!? Škandal v ŠPANIJI dobiva nove razsežnosti!

Škandal v Realu dobiva nove razsežnosti.

V Madridu ni nikoli mirno - še pred dnevi so se s hudimi udarci spopadali nogometaši Reala, ki so na sramoten način izpadli iz lige prvakov, zdaj pa škandal pretresa tudi košarkarje. 

Ti bi lahko ostali brez kar treh lovorik iz leta 2015 - naslova državnih in pokalnih prvakov ter naslova evropskih prvakov. Po poročanju uglednega španskega časnika Marca 'primer Slaughter' končal na sodišču, točen datum sojenja pa še ni znan. Nekdanji član Reala in nekdanji soigralec Luke Dončića je že pred dvema letoma priznal da mu je španski gigant dal ponarejen potni list Ekvatorialne Gvineje. Dvaintridesetletni košarkar je sicer rojen v Kaliforniji, z novim potnim listom nekdanje španske kolonije pa je v španskem prvenstvu dobil pravico nastopa kot Španec in ne kot tujec. Slaughter je povedal, da je plačal 35 tisoč evrov svojemu agentu Julianu Arandi za to, da mu uredi potni list, nič pa ni vedel glede samega procesa pridobivanja le tega.

marcus slaughter

Zdaj tožilstvo za vse vpletene zahteva dve leti in pol zaporne kazni zaradi ponarejanja dokumenta in korupcije. Če bodo spoznani za krivega, bi to vodilo tudi v kazni na športnem področju - Real bi lahko kaj hitro ostal brez lovorike v španskem prvenstvu. Dončić je v tisti sezoni debitiral za člansko ekipo Reala. 

Članki iz rubrike