pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

(am)
(am)
5 18.03.2019 08:59:30

Dončić na pregledu v TAJNEM LABORATORIJU! Rezultati so ŠOKIRALI AMERIKO in spremenili VSE!

Ko gre za Dončića, trenutno vsi govorijo o ultra ekskluzivnem razkritju finančne biblije z imenom Wall Street Journal, ki se redko loteva takih tem oziroma se jih loteva le z zelo dobrim razlogom.

Newyorški časnik je dalj časa zbiral informacije o zgodbi, do katere se je dokopal, ta konec tedna pa jo je z vsemi osupljivimi podatki zložil in objavil v celoti. Gre za zgodbo o letu 2015 in o »top secret« operaciji (torej operaciji v popolni tajnosti), ki sta jo izpeljala madridski Real in skrivnostni laboratorij P3. Ta domuje v povsem nevpadljivi hiši, ki so jo novinarji Wall Street Journala le stežka našli, notri pa se skriva čudo brez primere in se po naročilu ukvarja z najbolj natančnimi analizami najbolj specifičnih lastnosti človeškega telesa. Pogosto športnikov, pa čeprav je alfa in omega gospod z imenom Marcus Elliott, ki športa sploh ne spremlja. Toda prav on se je osebno pobrigal za Dončićev primer in je omenjenega leta 2015 v roke dobil neprecenljive informacije o edinstveni biomehaniki tedanjega 15-letnika. Informacije, ob katerih sta tako naročnik madridski Real kot Lukov agent vedela, da imata v rokah še precej več, kot je bilo že tedaj videti na igrišču.

doncic real

Partner na testih? Veliko presenečenje

"Ekipe so izvedele, da smo opravili te raziskave, ena nam je celo ponudila veliko denarja za rezultate, toda zavrnili smo jih, saj je imel naročnik do njih edinstveno pravico," je za kultni WSJ povedal Elliott, časnik pa dodaja, da je Real plačal zelo veliko denarja. In seveda nihče ne more vedeti, kako je s pridobljenimi informacijami ravnal madridski velikan. Morda jih je unovčil, morda zadržal zase – morda jih je Dallas poznal, morda ne; uradno jih ni imela nobena od ekip na naboru. Dejstvo pa je, da je Real zaradi njih s še toliko večjo odločnostjo in vnemo v ozvezdje izstrelil 16-letnika, nato pa dal 18-letniku v roke ključe vsega. Z izjemnim, zgodovinskim uspehom.

In za kakšne informacije gre? Pridobivanje se je leta 2015 le začelo, nato pa je laboratorij spremljal razvoj s še dvema Dončićevima skrivnima obiskoma ZDA – najprej leta 2016 in nazadnje na začetku leta 2018. Pod črto testiranj so ugotovili številne pozitivne biomehanične anomalije slovenskega košarkarja, ki jih je mogoče učeno razlagati zelo dolgo, mogoče pa jih je tudi precej preprosto in precej jasno povzeti. Povedano najbolj preprosto: laboratorij P3 je ugotovil, da je Dončić novi James Harden. Vsakemu amaterju je bilo jasno, da nikoli ne bo mogel izstopajoče hitro teči ali izstopajoče hitro skakati, največji profesionalci pa so ugotovili, da je le Harden od njega hitrejši pri – pozor – zaviranju.

doncic re
James Harden in Luka Dončić
Reuters

Skrivnost Lukovega telesa so zavore, je ustavljanje, glavna odlika takih igralcev pa trojke s korakom nazaj (zdaj že kultni »step back«) in podobne akcije. Nad ugotovitvijo, da Dončić po številu takih akcij zaostaja le za Hardnom, je bil presenečen ves svet, le Elliott in njegovi kolegi ne. No, pa še nekdo ni bil. Luka je ob vseh obiskih laboratorija veliko vadil z – še eno presenečenje – legendarnim Kylom Korverjem, ki je P3 najel, da bi pri njem našli lastnosti, s katerimi bi svojo kariero lahko podaljšal. "Vedel sem, na kakšni poti je. Ves čas sem vedel, da je bil ustvarjen za to, kar je postal," je za WSJ povedal košarkar, ki je bil prav tako zavezan molčečnosti.

Do celotnega članka Wall Street Journala z vsemi podatki in grafi lahko pridete na tej povezavi. 

Članki iz rubrike