mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
3 11.03.2019 01:11:46

ČISTA NOROST! Dončić že v prvem polčasu do REKORDA KARIERE!? Glejte, česa takega PA ŠE NE ...

Luka Dončić na derbijih s Houstonom vedno igra zelo posebne tekme.

Prvi domači teksaški derbi v tej sezoni je zaznamoval z nepzabnimi 11 zaporednimi točkami za preobrat in zmago, tokrat pa je vsa Amerika o slovenskem dragulju govorila že po prvem polčasu. Kako tudi ne, ko pa je zase povprečno sijajnim 10 točkam in 4 asistencam v prvem delu igre dodal 13 (da, trinajst!?) skokov. Že v prvem delu igre je torej postavil rekord svoje mlade NBA kariere, in sicer seveda ne rekord prvih polčasov, temveč absolutni rekord. 

Trinajst skokov v enem polčasu je resnično neverjeten dosežek, gre za pobiranje žog v ritmu največjih skakalnih mojstrov vseh časov, zato ni nič čudnega, da so se ameriške televizije v zadnjih minutah prvega dela igre v popolnosti osredotočile na ta nor dosežek slovenskega asa. "Ne moremo reči, da je slab v napadu. A ko mu nekaj časa ni steklo, se je očitno odločil, da bo tokrat dominiral na povsem drugačen način. Kakšen dosežek!" je razmišljal eden od vodilnih komentatorjev.

V igri je bil precej nor Dončićev skakalni rekord, a je Slovenec v drugem delu igre vknjižil "le" dva skoka in končal pri vseeno izjemnih petnajstih. K temu je dodal skupnih 19 točk in 9 asistenc, tako da mu je ena sama zmanjkala do zares fantastičnega trojnega dvojčka. Žal pa mu je ena sama zmanjkala tudi do zmage, kajti s podajami je zaključil zadnje tri akcije, le da v zadnji njegov soigralec Jalen Brunson ni uspel zadeti, temveč je dovolil Chrisu Paulu blokado za končni 94:93 v korist Houstona.  

Značke: doncic, dallas, houston, skoki

Članki iz rubrike