Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
1 18.02.2019 06:59:53

Šef Atlante, ki je ZAMENJAL DONČIĆA ZA YOUNGA, odkrito spregovoril: Pripravljali smo novinarsko konferenco za Dončića, potem pa ...

Reuters
Travis Schlenk, generalni menedžer, ki je v Atlanto namesto Luke Dončića pripeljal Traeja Younga, se je prvič zares izpostavil glede menjave na naboru za letošnjo sezono.

Nora noč je bila precej bolj kaotična, kot se je zdelo, saj je Dallas s ponudbo prišel le uro pred naborom, kot je povedal Travis Schlenk, generalni menedžer Atlante za WojPod, podkast novinarja ESPN Adriana Wojnarowskega

profimedia-0392548268
Profimedia

"Imeli smo pet ali šesto fantov, s katerimi bi bili zadovoljni, kar vidimo po letošnjih predstavah novincev. Vedeli smo, da bomo dobili igralca, ki smo si ga posebej označili, poleg tega pa smo odkrito ciljali na še en izbor v prvem krogu za prihodnja leta. Če bi ostali tretji, bi vzeli Luko. Z njegovim agentom smo se pogovarjali, za nas je naredil še zdravniški in fizični test v New Yorku," je dejal Schlenk. Luka je bil torej zelo blizu temu, da bi igral za Atlanto. 

profimedia-0392846992
Profimedia

Kako blizu?

"Na tiskovni konferenci smo predvidevali, da bo z nami Luka, kot smo se pogovarjali z njegovim agentom, ki je ima pod okriljem tako Aytona kot Luko. Bil je zadovoljen, ker nista bili načrtovani istočasno."

"Ampak potem je prišel Dallas uro pred naborom. Povedal sem jim, da se brez dodatnega prvega izbora na naboru ne bomo pogovarjali. Nismo imeli kar tako namena, da bi se spustili na naboru. Takrat so se začele diskusije," se je tistega junijskega večera v Brooklynu spomnil Schlenk. 

doncic young

Sodelovali pa niso le funkcionarji, ampak tudi analitiki, ki so izračunali projekcije klubov in kje bodo končali v sezoni 2018/19. In Dallas je bil zaradi dodatnega izbora ena boljših izbir za menjavo. 

"Naši analitiki so predvidevali, da bo Dallas letošnjo sezono končal na osmem mestu v zahodni konferenci, mislim, da so sedaj malce slabši, 10? (12. trenutno op. p.). Dam jim kredit, da so to približno pravilno izračunali. Poleg tega pa imamo zdaj Traeja, ki je dober košarkar in imamo še en dodaten izbor po principu iz bejzbola. Večkrat udariš, večkrat imaš priložnost, da zadaneš. Za to za nas menjava ni bila sporna," je še dejal na to temo.

doncic young 2
twitter

Kot kaže se je za obe moštvi menjava zelo dobro iztekla. Luka za Dallas dosega v povprečju 20,7 točka, 7,1 skokov in 5,6 asistenc, medtem ko Trae za Atlanto dosega 16,9 točke, 7,6 asistenc in 3,3 skoke na tekmo. 

Članki iz rubrike