900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 12.02.2019 06:08:42

SRAMOTA! Dončić bi lahko preprečil zgodovinski dosežek Hardna, a je sledila ŠOKANTNA odločitev sodnikov

Reuters
Dallas proti razpoloženemu Houstonu, ki so mu pomagali sodniki, ni imel pravih možnosti.

Ni se izšlo. Dallas je v noči na torek zabeležil še drugi poraz na zadnjih treh tekmah, tokrat je moral priznati premoč na gostovanju pri Houstonu s 104:120. Slovenski zvezdnik iz vrst Dallasa Luka Dončić je dosegel 21 točk in bil prvi strelec svoje ekipe, poleg tega pa je vknjižil še 8 podaj in 10 skokov. Prvi strelec tekme je bil James Harden, ki je še 30. zapored dosegel vsaj 30 točk. Tokrat jih je prispeval 31.

Kljub solidni predstavi je bilo očitno, da je slovenski fenomen zelo razočaran, poraza proti ekipi Hardna ni mogel preprečiti. Američan je trenutno najbolj vroč košarkar lige NBA, trenutno uživa takšen status, da mu pomagajo celo sodniki. To se še enkrat več izkazalo v zaključku tekme, ko je lovil še 30. zaporedno tekmo z vsaj 30 točkami. V enem od napadov ga je čuval ravno Dončić, ki je svoje delo opravil odlično in ga tudi zaustavil. Še več, Harden je bil v neizhodnem položaju in nad Slovencem storil prekršek v napadu. A sledil je šok, sodniki so ocenili, da je osebno napako storil Slovenec.

"Harden je odličen igralec, njega je zelo težko zaustaviti," je uvodoma o slovitemu Američanu dejal Dončić, nato pa našemu novinarju v Teksasu podal mnenje tudi o tisti akciji ena na ena proti koncu tekme. "To je bila zagotovo osebna napaka v napadu, ampak če si Harden si Harden. Za mene ni bilo nobenega dvoma, ampak tako pač je."

Značke: dončić, nba, dallas

Članki iz rubrike