baško jezero, faaker see Svet24.si

Slišala sta klice iz močvirja ob jezeru. V blatu...

Antonio Tajani Svet24.si

Tudi desno usmerjena Italija nadaljuje s pomočjo ...

Valentina Prevolnik Rupel, ministrica za zdravje Necenzurirano

Zdravniške "dvoživke": zakaj ministrica ...

mitja-stular-joze-mozina_pl Reporter.si

Na palačinkah z Janšo: kako sta Jože Možina in...

tadej pogačar (3) Ekipa24.si

Prizori, ki pogrejejo srce! Saj ne veš, kdo je ...

andrej-štelcer Njena.si

Poroka na prvi pogled: Po žaljivkah se je oglasil...

doncic gobert Ekipa24.si

Da ne zna igrati obrambe?! Dončić je s to noro ...

ku
ku
6 26.01.2019 05:33:36

Dončićev odgovor na All Star? Ta nora predstava, te nore številke, ta nor dosežek! (video)

Reuters
Luka Dončić je ponoči odigral morda celo svojo najboljšo tekmo v ligi NBA.

Slovenski čudežni deček še naprej navdušuje v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Ponoči je bil znova na delu in tokrat je odigral morda celo svojo najboljšo tekmo, odkar je član košarkarske elite. Le nekaj ur po tem, ko je izvedel, da je za las zgrešil prvo peterko na tekmi zvez (All Starju) se je namreč odločil, da bo celotnemu svetu pokazal, da vsekakor sodi na All Star.


Z njegovim Dallasom je Dončić tokrat gostil zelo solidno ekipo Detroita, ki pa tokrat ni imela nikakršnih rešitev za izjemnega Slovenca. Na krilih Dončića so Telički prišli do svoje 22. zmage v sezoni - slavili so s 106:101 -, če napišemo, da je Dončić lastnoročno pogubil Pistonse pa ne pretiravamo. Niti za kanček.

Dončić je namreč odigral fenomenalno. Tekmo je končal s kar 32 doseženimi točkami, kar je njegov drugi najboljši dosežek v ligi NBA (konec decembra je New Orleansu nasul 34 točk), imel je še 8 skokov in 8 podaj, 2 ukradeni žogi in 1 blokado (ob 4 izgubljenih žogah). Če mu je v zadnjih tekmah šepal met iz igre, je bil tokrat zelo dober tudi v tej prvini. Iz igre je namreč metal zelo solidnih 9/19, za tri točke 3/9. Tudi prosti meti so bili dobri (11/13). Tako kot je to že v navadi, je tudi tokrat Dončić zadel odločilen met na tekmi, minuto in 20 sekund do konca je namreč z metom iz polrazdalje Teličke popeljal v neulovljivo vodstvo s +7.

Članki iz rubrike