testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

nu
nu
0 18.01.2019 20:11:37

UAU, si predstavljate Dončića Z NJIM? Poglejte, kdo je GLAVNA ŽELJA Dallasa za veliko okrepitev!

Reuters
Vse bolj se ugiba o tem, s kom se bo Dallas okrepil za naslednjo sezono. Največkrat se omenja eno ime.

Že do februarskega roka za menjave se bo Dallas poskušal okrepiti v lovu na letošnjo končnico, poleti pa želi postati ekipa, za katero bo play-off samoumeven in ki bo v njem nevarna za drugi krog, morda celo za kaj več od tega. Z Dončićem na igrišču v vlogi, kakršno si je ustvaril, in z Dončićem kot reklamo za prihod kake zares odmevne okrepitve. Glavna tarča? Kot trdijo mnogi ameriški mediji, je to v tem trenutku stari slovenski znanec Kristaps Porzingis. 

Latvijec je bil v svojih prvih dveh sezonah v ligi NBA podobna uspešnica, kot je letos slovenski košarkar, s katerim sta se tako sijajno pomerila v četrtfinalu za Slovenijo zlatega evropskega prvenstva. Nato pa ga je doletelo, česar si nikoli ne želi nihče, in njegova zgodba je postala drugačna, žalostna, hkrati pa zelo zanimiva. Sredi lanske sezone si je strgal križne vezi, za tako ekstremno visokega košarkarja je ta poškodba še hujša kot za vse ostale in Kristaps se še vedno ni vrnil na igrišča.

Menda se bo kmalu, v času njegove odsotnosti pa se je zgodilo marsikaj. Pomembno je, da je praktično propadel ambiciozen projekt slovitih New York Knicksov, katerih član je Latvijec in s katerimi ima začetniško pogodbo sklenjeno do konca aktualnega tekmovalnega obdobja. V Ameriki se govori, da mu New York ne bo povzročal težav, če se bo Porzingis odločil oditi. In v Ameriki trdijo, da bo želel oditi.

Ker velja za malodane edinstvenega košarkarja z edinstvenimi sposobnostmi in ker je v ZDA izjemno cenjen, pa glede na trenutne razmere na trgu lahko računa na maksimalno pogodbo. Kakršne mnogi to poletje ne bodo mogli ponuditi, medtem ko med tiste, ki jo bodo lahko, spada, kot rečeno, Dallas. Ta se za Porzingisa zanima že dalj časa in je še pred Lukovim prihodom v Latvijcu bolj kot v Slovencu videl povsem naravnega naslednika Nowitzkega. So se pa sanje zdele bolj nerealne, kot se v večkrat poudarjeni spremembi okoliščin zdijo zdaj.

Prišel je Dončić, in čeprav ni naslednik čudežnega Nemca po višini in slogu igre, je ekipi dal privlačnost, ki jo je nazadnje imela ravno na Dirkovem vrhuncu. S tem pa je novi Dirk, kar v Porzingisu zaradi višine, sloga igre in strelskega učinka vidijo mnogi, bolj dosegljiv. A naj bo želja Mavericksov še tako močna in namera še tako resna, smo za zdaj še vedno zgolj pri teoriji. Tudi če se bo Porzingisova selitev iz New Yorka res zgodila – in zelo verjetno se bo res zgodila – in tudi če bo Dallasova privlačnost z Dončićem ob koncu sezone še večja kot v tem trenutku, gre za zelo zahtevno operacijo.

Predvsem pa bo šlo za prostega igralca, ki si ga bo kljub poškodbi in dolgotrajni odsotnosti želel marsikdo. Prišle bodo tudi ponudbe moštev, ki lahko ponujajo manj denarja, a bodo ponujale drug(ačn)e adute – morda celo takojšnji lov na naslov. Morda največja težava pa bi utegnila biti ekipa, ki s kančkom domišljije lahko ponudi vse. San Antonio ima na voljo dovolj denarja, da bi bil verjetno takoj konkurenčen za velike stvari, ima pa tudi legendarnega Gregga Popovicha kot hkrati ljubitelja evropskih košarkarjev in strokovnjaka, ki največ potegne ravno iz spretnih visokih igralcev. 

Članki iz rubrike