Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
1 14.01.2019 16:31:52

Zvezdnik lige NBA Kevin Durant JE POJASNIL fenomen Luke Dončića

luka Dončić
Reuters
Tudi po obračunu aktualnih prvakov Golden Stata in Dallasa se vse vrti okoli Luke Dončića. Čeprav v zaključku tekme ni uspel kronati svoje dobre predstave in teličke odpeljati odmevne zmage.

Ljubljančan je bil s 26 točkami najboljši posameznik Dallasa, le dve več je na strani zmagovalcev, pri katerih je z 48 točkami blestel Stephen Curry, dosegel lastnik dveh šampionskih prstanov in devetkratni udeleženec tekme All-Star Kevin Durant.

In prav 30-letni krilni košarkar, sicer eden največjih zvezdnikov lige NBA, ima svojo razlago, zakaj je Luka Dončić tako dober. Zakaj je uspešnejši od drugih novincev.



"Luka igra zelo dobro košarko. Pri 19 letih dosega 20 točk, 6 skokov in 5 podaj na srečanje, to pa so številke za tekmo All-Star. Med tekmami ohranja visok ritem, ne niha, razvil je odličen met za tri točke s korakom nazaj ('stepbacks'). Je velik in močan, zna podajati, zna igrati 'pick and roll'," s hvalnicami na račun Slovenca ni skoparil Durant.

Potem je pojasnil fenomen Dončića: "Lani je igral v Evropi, v evroligi. Medtem so ostali novinci igrali v študentski ligi. Luka se je v drugi najmočnejši ligi na svetu naučil igrati košarko. Ni mu bilo treba hoditi v šolo, ni mu bilo treba preživljati časa v knjižnici, ni imel takšnih šolskih obveznosti, kakršne imajo košarkarji, ki igrajo v ligi NCAA. Od 14 leta se je lahko osredotočil le na igranje košarke. Zanj je bila to prednost, ki jo je dobro izkoristil. Obenem ni sramežljiv, ampak pogumen fant, ničesar se ne boji. V ligi NBA bo še naredil veliko."

Članki iz rubrike