renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

ku
ku
3 07.01.2019 11:52:04

KRVNI TEST, ki vam bo ODPRL USTA! Na podlagi izsledkov je Dallas določil LUKI DONČIĆU ...

V Dallasu ničesar ne prepuščaju naključju. Tudi Luka bo moral...

Ne glede na to za katerega od košarkarjev Dallasa gre - ali 34-letnega Joseja Juana Bareo ali 19-letnega Luko Dončića, vsi morajo narediti krvni test. Zakaj? Poglejte, kako gre. Lastnik Mavericksov Marc Cuban je najel irsko podjetje Orreco, ki se s tem ukvarja (delajo še za NY Knickse).
Pa ne gre za povsem običajen krvni test, ampak...
Na podlagi izsledkov oziroma testiranj vsakemu igralcu posebej predpišejo prehrano in tudi osebne individualne treninge. Krvni testi namreč pokažejo tudi katero mišično skupino morajo igralci okrepiti, da bodo bolj učinkoviti ob svoji značilni igri.


Sicer je nekaj takih, ki delajo v športni medicini, ki menijo, da so krvni testi in izsledki tega precenjeni, toda v Dallasu menijo, da jim ogromno pomagajo pri pripravi igralcev na tekmo.
"Vsi v ligi NBA govorijo o koših, skokih, podajah in ostalih statističnih podatkih, toda to so zunanji dejavniki. Mi želimo vedeti tudi to, kaj se dogaja 'znotraj'," je dejal Casey Smith, šef Dallasovih trenerjev za telesno pripravo.
Pomembno je tudi, da lahko na podlagi krvnih testov (Dallas sodelovanje s podjetjem Orreco stane približno 120.000 evrov na leto) zelo zmanjšajo možnost bolezni. Na podlagi štetja belih krvničk pri posameznem igralcu lahko določijo njegovo sposobnost na odpornost na bolezni in potem tudi priporočijo minutažo posameznega igralca ter počitek zanj. In posledica - igralci Dallasa so zaradi bolezni izpustili štiri tekme v sezoni 2016/17, pri ostalih klubih v ligi NBA so igralci drugih ekip izgubili v povprečju 8,5 tekme v sezoni.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike