nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 28.12.2018 16:00:52

NISI REKLA TEGA!? Ste videli TOLE? Voditelj ni mogel verjeti, kaj je POVEDALA O DONČIĆU!

Chiney Ogwumike velja za eno najboljših analitkov v svetu košarke. Čeprav še vedno igra profesionalno košarko v ženski ligi NBA (WNBA), je redna gostja oddaje First Take.

Oddaja je zaslovela predvsem zaradi Stepehena A. Smitha, ki je eden najbolj poslušanih, a hkrati kritiziranih športnih analitikov. Tokrat pa je zelo odmeval odgovor košarkarice Connecticuta, ki je bila povabljena v studio po tekmi z New Oreansom, ki jo je Dallas dobil s 122:119. 

Vprašanje se je glasilo, ali so lahko moštva, ki se niso odločila za Luko Dončića, v skrbeh glede na sijajne predstave slovenskega košarkarja. Košarkarica nigerijskega rodu je z odgovorom osupnila in navdušila. 


"Menim, da se ne smejo preveč sekirati, ker niso vzeli Luke Dončića. Seveda boli, ko vidiš tako mladega igralca, ki se brez težav prilagodi na ligo NBA. Sama sem bila visoka košarkašica in nam je zagotovo lažje pri prilagoditvi, ker pač delaš stvari, ki jih počno visoki košarkarji," je začela in nato dodala. 

"Luka pa se je moral prilagoditi ne samo na hitrost same igre, ampak tudi na same Združene države. Ko pa potem vidiš, da dosega 19 točk, šest skokov, pet asistenc, ko skorajda presega število točk v primerjavi s svojo starostjo, lahko lastnike klubov zagotovo boli."

"Razlog, zakaj jih ne bi smelo obremenjevati dejstvo, da ga niso izbrali, je ravno v tem, da bi vsi radi dobili nekaj velikega, home-run na naboru, s katerim bi rešili franšizo. Kot LeBron James v Clevelandu ali Giannis v Milwaukeeju."

"Lukova najboljša možna destinacija je resnično Dallas. Če pogledate samo ritem, hitrost igre na tekmo, sta Atlanta in Sacramento v vrhu te kategorije. Oni so se odpovedali Dončiću, saj igrajo z izjemno hitrostjo, za kar Luka enostavno ni zgrajen. Luka te ne bo odpihnil z eksplozivnostjo, z atletskimi sposobnostmi, niti ne s hitrostjo."

"On je metodičen, je najmlajši MVP evrolige, prvak te lige in ima ogromno izkušenj. On ima vedno dovolj časa, da najde pravo rešitev za resno moštvo, kot je Dallas. Veliko lažje mu je, ko podaja DeAndreju Jordanu ali nazaj na trojko 'šuterjem'. To je zanj idealno mesto. Ostali pa ne bi smeli obupati, ker ga niso izbrali. Trae Young in De'Aaron Fox sta pri Atlanti in Sacramentu grajena za tako hitro igro, ki jo želita franšizi gojiti," je zaključila 26-letnica in marsikomu, ki vse povprek kritizira Phoenix, Atlanto, Sacramento, ker niso vzeli Luke, zaprla usta. Ima prav?

Voditelj oddaje se vsekakor ni strinjal. "Kaj si rekla? Si resna? Luka bi moral biti prvi izbor - kdor ga ni vzel, je naredil veliko napako," je dejal. 

Članki iz rubrike