reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 23.10.2018 20:01:07

POČILO JE! V Zadru se je zgodilo neizbežno, znana je usoda slovenskega trenerja

sn
Aleš Pipan ni več trener Zadra. Dalmatinski klub se je s slovenskim strategom dogovoril za sporazumno prekinitev sodelovanja.

Aleš Pipan ni več trener hrvaškega košarkarskega prvoligaša Zadra. Vodstvo kluba se je zaradi slabih rezultatov odločilo sporazumno prekiniti sodelovanje z 59-letnim slovenskim strategom po manj kot štirih mesecih. Tretjič v svoji karieri bo vodenje te dalmatinske ekipe prevzel Ante Nazor. Zadar po štirih krogih v regionalni ligi ABA še nima zmage.

Pipanov odhod je pospešil tudi pritisk navijaške skupine Tornado, ko so po porazu z Mornarjem na novinarsko konferenco vdrli navijači ter Pipanu odrekli gostoljubje in mu dejali, da v Zadru ni več zaželen.


"Sodelovanje z Alešem Pipanom je končano. Rad bi se mu zahvalil za vse, kar je naredil, s to ekipo je naredil veliko. Razlogi za prekinitev sodelovanja niso nespoštljiv odnos igralcev do trenerja ali drugi interni razlogi, temveč je bilo pomanjkanje kemije očitno, ni se oblikovala sinergija med trenerjem in igralci. Sodelovanje smo prekinili sporazumno," je odločitev pojasnil športni direktor kluba Branimir Longin.

"Aleš ni edini krivec za stanje, v katerem smo se znašli. Vsi nosimo del krivde, tudi jaz sam. Vsekakor je bilo zelo grdo poslušati skandiranje navijačev na tribunah, da mora trener oditi, vendar pa smo sami prišli do sklepa, da v naslednjih nekaj krogih ni bilo pričakovati nekega vidnega napredka. Želeli smo se izogniti še večji negotovosti in negativnemu nizu," je pojasnil športni direktor.

Že od začetka v Zadru ni bilo pravega vzdušja. Da so v klubu težave, pa je potrdil tudi incident z Glenom Davisom, košarkarjem, ki je nosil drese slovitih Boston Celtics, Orlando Magic in Los Angeles Clippers, ki so ga septembra napovedali kot veliko okrepitev, a je Američan zapustil Zadar še pred podpisom pogodbe, kot razlog za odhod pa navedel nestrinjanje s trenerjem Pipanom, ki naj bi se ves čas zgolj drl na igralce.

Značke: aleš-pipan, zadar

Članki iz rubrike