Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 18.10.2018 15:13:44

POSTAVIL MU JE SPOMENIK! To so besede, ki jih je Dončiću po tekmi namenil Igor Kokoškov

www.alesfevzer.com
Kakšen začetek nove poti za Luko Dončića. Ne le, da je debitiral v ligi NBA, na parket najmočnejše lige na svetu je prvič zakorakal v dvoboju s svojim nekdanjim selektorjem, tvorcem slovenske čudežne pravljice, tudi mentorjem oziroma učiteljem Igorjem Kokoškovom.

Srbski strokovnjak je postal prvi evropski trener, ki je prevzel ekipo iz lige NBA, in ni prav veliko manjkalo, pa bi na naboru v njegovem moštvu pristal prav Luka. Na koncu se je razpletlo drugače in usoda je hotela, da sta se Luka in Igor med seboj pomerila prav na začetku. Jasno je, da je bil za oba to poseben večer.

"Zelo sem vesel za Luko," je po tekmi, za katero je priznal, da je bila v tem pogledu zanj zelo težka, dejal Igor in nadaljeval: "Odlično sva sodelovala, za nama so dobri treningi. Zaradi vsega tega postanem zelo čustven, ko je govora o Luki. Takoj pridejo na površje prijetni spomini. Nikoli nisem dvomil vanj, za mene je NBA igralec. Odkar sem ga spoznal, sem vedel, da bo njegova kariera sijajna. Želim mu vse najboljše."


Ko so srbskega stratega novinarji vprašali, kaj Luko dela tako posebnega, je odgovoril zelo jasno in neposredno: "Njegova postava, višina in njegova sposobnost podajanja. Mislim, da je slednje najtežja veščina košarke. Ne mislim na tehnični vidik podajanja, ampak na razigravanje soigralcev. Da igralec postane dober podajalec, torej dober organizator igre, mora zelo dobro razumeti košarko, mora odlično zaznavati različne situacije na igrišču. To je košarkarski inteligenčni kvocient."

Na koncu je Kokoškov še izpostavil, da je Ljubljančan izredno pameten igralec, saj dobro počne ravno to - sledi in 'bere' igro: "Ni sebičen in s svojo igro dela soigralce boljše košarkarje. Pri svojih letih igra zelo zrelo."

Luka Dončić je v 31 minutah dosegel 10 točk, na koncu pa je bil vendarle uspešnejši Igor Kokoškov, Phoenix je namreč s 121:100 premagal Dallas.

Članki iz rubrike