Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 26.09.2018 09:54:24

Dončić mu je zbil moralo: Odlično sem ga zaprl, mislil sem, da nima možnosti, nato pa ... Ne šalim se!

Luka Dončić
Profimedia
Podoba spletne strani Dallas Maverick zgovorno priča o pričakovanjih kluba okoli slovenskega čudežnega dečka Luke Dončića. Preko celotne strani je fotografija 19-letnega Ljubljančana s hrbta, tako da se na dresu vidi njegov priimek, v njej pa zapis: Dobrodošla prihodnost - Dončić.

Naslovu sledi podnaslov - "Luči so sijale na Lukin prvi medijski dan, še bolj svetla pa je prihodnost branilca Mavericks," daljši članek o dogajanju na dnevu za medije pa se glasi: "Smith in Dončić bosta združena oblikovala dinamični branilski dvojec."

Stoenaindevetdeset centimetrov visoki Dennis Smith ml. bo drugo leto organizator igre teličkov in s spoštovanjem ter občudovanjem govori o prvih skupnih treningih z Dončićem. "Njegov pregled igre je neverjeten, podaje pa tudi. Nisem še imel soigralce, ki bi tako dobro bral moje misli in gibanje. Hkrati je odličen strelec, ima visok IQ in mislim, da se bova odlično dopolnjevala," pravi Smith.

Tudi trener Rick Carlisle je navdušen nad njunim sodelovanjem. Pravi, da ne more verjeti, kako vseeno jima je, kdo prenaša žogo in kdo kliče akcije. "Opazujem ju od blizu in prav neverjetno je, kakšno sposobnost imata; če eden skoči za žogo, drugi že teče v napad in čaka na podajo. To mi je zelo všeč."

Hkrati je Carlisle potrdil to, kar v Evropi vemo že dlje časa - da je Dončić kljub svojim 200 in nekaj centimetrov rojen za organizacijo igre. S tem je Carlisle ovrgel pisanje enega od poznavalcev košarke in lige NBA, novinarja ESPN Tima MacMahona, ki je pred dnevi poročal, da naj bi Dončić kariero v ligi NBA začel na položaju krilnega centra.

"Dennis in Luka bosta naša glavna organizatorja igre," je dejal strateg, ki je za krmilom Dallasa že od 2008 in ki je eden od le enajstih ljudi, ki so postali prvaki lige NBA kot igralec in trener.



Njegove besede je v nadaljevanju potrdil tudi Dončić. "Mislim, da bom igral podobno kot v Evropi. Igra je malo drugačna, nekaj je novih pravil, vendar moja igra bo ostala ista. Vedno pravim, da lahko še napredujem. Treba je trdo delati in se vsak dan izboljševati na vseh področjih," je za spletno stran Mavericks dejal Dončić.

Njegov soigralec Wesley Matthews, ki igra na mestih dva ali tri, je povedal zanimivo izkušnjo z Dončićem. "Zna igrati košarko. Nekaj se bo moral še naučiti, vendar je dober in hiter učenec. Ima pa neverjeten pregled nad igro. Na enem treningu sem ga odlično zaprl, mislim sem, da nima več nobenih možnosti, obrnil mi je hrbet, nato pa vrgel žogo preko moje glave. Ne šalim se. Mislil sem si, kam hudiča gre ta žoga. Šla je naravnost v roke Harrisona Barnesa, ki jo je z lahkoto položil v koš. Bilo je samo - vau!"

Prvi odgovori o zmožnostih Dončića v novem okolju bodo kmalu znani, saj so že ta teden na sporedu prve pripravljalne tekme, redni del lige NBA pa se bo začel 16. oktobra.

Dallas bo odigral štiri prijateljske tekme, prvo v noči iz sobote na nedeljo doma proti kitajskemu moštvu iz Pekinga, nato pa se bo pomeril še dvakrat s Philadelphio in enkrat s Charlottom. Sezono bo začel 17. oktobra v gosteh pri Phoenix Suns, moštvu, ki ga vodi nekdanji selektor Slovenije Igor Kokoškov.

Dve pripravljalni tekmi več pred sezono bo imel Goran Dragić z Miami Heat. V nedeljo, 30. septembra, bo gostoval v San Antoniju, nato ga čakata še preizkušnji pri Charlotte in Washingtonu, za konec priprav pa se bo doma pomeril z Orlandom, New Orleansom in Atlanto.

Značke: košarka, nba, slovenija

Članki iz rubrike