Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 12.09.2018 13:02:49

ČESA TAKŠNEGA PA ŠE NE! Dirk Nowitzki v NEBO dvignil Luko Dončića! Te besede ODMEVAJO v ZDA!

Dirk Nowitzki izjemno ceni Luko Dončića.

Čeprav šteje že 40-let, je Dirk Nowizki pripravljen na novo sezono v ligi NBA. Novo v dresu Dallasa, edinega kluba, za katerega je igral onstran luže. Izjemni Nemec je član Mavericksov že vse od leta 1998, v novi sezoni pa si bo garderobo delil s slovenskim čudežnim dečkom Luko Dončićem. Nowitzki se sodelovanja z najboljšim igralcem eurolige in z MVP-jem španskega prvenstva izjemno veseli. 

Nemec je svojega novega soigralca izjemno pohvalil. "Res mi je všeč, kar vidim. Neverjetno spreten je za velikega fanta. Neverjeten je pri pick 'n roll igri. Njegov pregled nad igriščem je že zdaj neverjeten. Nisem mogel verjeti, kaj vidim pri 19-letniku," je pohvale na Dončićev račun stresal izkušeni nemški krilni center. 



"Seveda nočem ustvarjati prevelikega pritiska nanj. A kot prišlek iz druge evropske države sem tudi sam šel pred 20 leti skozi podobne stvari in zame je bilo težko. Prilagoditi se moraš številnim stvarem. Zame je to prilagajanje trajalo celo sezono. To leto je bil resnično težko. Vse bomo naredili, da temu fantu pomagamo pri njegovem razvoju, da se zabava in uči, tako da bomo, upam, več let uživali v najboljšem možnem Luku," je še dodal Nowitzki. 

Na vprašanje, ali je Dončić pri 19 letih boljši, kot on pri takšnih letih, Nemec ni imel dvoma: "O, da. Sam sem že malo znal metati, a nikoli nisem imel takšnega pregleda ... znanja, kot ga on prinaša v igro. Vse stvari, ki jih znajo Chris Paul in podobni igralci. Osupljiv talent. Njegov pregled in podaje so za njegovo velikost in starost nekaj, česar nisem nikoli videl v 20 letih kariere." 

Članki iz rubrike