mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 15.06.2018 11:25:43

Saga se RAZPLETA: Prepelič bo pri Realu zamenjal Dončića, to so VSE podrobnosti!

fiba
Klemen Prepelič je tik pred podpisom pogodbe z Realom.

Slovenski košarkarski reprezentant Klemen Prepelič naj bi od prihodnje sezone nosil dres kraljevega kluba Real Madrida. Po poročanju slovenske komercialne televizije POP TV se je Prepelič z Madridčani že dogovoril o vseh podrobnostih sodelovanja in je tik pred podpisom pogodbe s košarkarskim velikanom iz Madrida Realom.

Kraljevi klub si je storitve slovenskega zlatega reprezentanta zaželel že na začetku sezone, ko so Real pestile poškodbe. Na koncu je Prepelič ostal pri francoskem Levalloisu, kjer je osrednji igralec.

Pri kraljevem klubu so na igre slovenskega reprezentanta postali pozorni na lanskem evropskem prvenstvu, na katerem se je Slovenija ovenčala s prvim naslovom evropskih prvakov, zlato kolajno pa so si slovenski košarkarji tlakovali tudi z odličnimi Prepeličevimi predstavami.

"Bilo je ogromno pritiskov z vseh strani, z vsemi klubi razen z Realom sem zatrl vse stike že v kali, nisem nikomur želel dajati lažnih upov. Bilo je nekaj ekip, ki so res vztrajale, ampak jaz imam največjo željo, da zaigram za Real Madrid, tudi Madrid je izrazil to željo, tako da je vse že dogovorjeno, ni pa še podpisano. Moram ostati zdrav po tej reprezentančni akciji sledi zdravniški pregled v Realu, potem pa mislim, da je vse zaključeno," je v pogovoru za POP TV dejal Prepelič.



Petindvajsetletni reprezentant je dejal, da ga je poklical trener Reala Pablo Laso in mu dejal, da si ga želi v ekipi, da bi mu to pomagalo predvsem ob odhodu Luke Dončića. "To je najverjetnejši scenarij, ker ne obstaja nobena možnost, da Luka ostane v Madridu, in Madrid potrebuje tip igralca na tej poziciji dva in ena, ki ima jajca, ki si upa in on mi je povedal, da me ceni. Bile so dosti bogatejše ponudbe drugih klubov, a nisem imel niti želje, da bi se s komerkoli pogovarjal. Prihajam v zelo resno sredino, po mojem najboljši klub na svetu, razen NBA, ki je drug svet. Tako kot je rekel moj agent, obstaja večji denar, ne obstaja pa boljša organizacija," je še dejal slovenski košarkar, ki naj bi se dogovoril za podpis pogodbe za prihodnji dve sezoni. Na leto naj bi zaslužil 500 tisoč evrov.

Prepelič je bil eno od odkritij evropskega prvenstva. V povprečju je na tekmo dosegal 13,8 točke, za tri točke je metal z uspešnostjo 43,8 odstotka, imel je 2,3 skoka, njegov indeks uspešnosti pa je bil 13,9 na tekmo.

Slovenski reprezentant pa ne bo povečal slovenske kolonije pri Realu, saj bo, v skladu z odkritimi pričakovanji, Madrid tedaj že zapustil mladi virtuoz Luka Dončić, ki se bo po naboru z veliko verjetnostjo odpravil čez lužo v severnoameriško košarkarsko ligo NBA. Najverjetneje bo v klubu po Prepeličevem prihodu še vedno naturalizirani slovenski igralec Američan Anthony Randolph.

Prepelič je v letošnji sezoni za francoski Levallois v povprečju dosegal 17,5 točke na tekmo. Bistričan je navdušil tudi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ko je Špancem v Burgosu nasul 27 točk.

Značke: košarka, pogodba

Članki iz rubrike