volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
1 08.05.2018 14:40:07

Napoved KRIVICE, celo SRAMOTE!? Poglejte TOLE, Luki Dončiću se bo očitno zgodilo nekaj ...

Profimedia
Ali to pomeni, da bo Luka Dončić ostal brez nagrade, ki bi si jo po mnenju velike večine tudi zaslužil?

Vodstvo evrolige je pred nekaj trenutki razglasilo dobitnika nagrade za vzhajajočo zvezdo tega tekmovanja, še drugič zapored pa je pripadla slovenskemu zvezdniku iz vrst Reala Luke Dončića.

Mladi Slovenec je letos resnično blestel, bil eden najboljših posameznikov sezone, če ne morda celo najboljši. V konkurenci do 22 let je bil brez pravega konkurenta, imel pa je celo najboljše povprečje indeksa na tekmo (21,8). 19-letni košarkar je pridno polnil statistiko, pomagal soigralcem do nekaj pomembnih zmag, štirikrat pa je bil najkoristnejši igralec tedna.

Prikazal je predstave, s katerimi bi si brez dvoma zaslužil tudi naziv najkoristnejšega igralca sezone, toda ... Nikoli v zgodovini tekmovanja se še ni zgodilo, da bi vodstvo tekmovanja enemu igralcu v eni sami sezoni podelilo nagrado za najkoristnejšega igralca sezone ter za vzhajajočo zvezdo. Številni zato dvomijo, da se bo to letos zgodilo, kar bi bila zagotovo krivica. Velja dodati, da bo to bržkone zadnja priložnost za Dončića, da bi se okitil z najbolj cenjenim individualnim priznanjem v evroligi, saj bo po koncu sezone sodeloval na naboru lige NBA, na katerem bo zagotovo izbran.

Dončić je sicer tretji košarkar v evroligi, ki je dvakrat zaporedoma prejel nagrado za najbolj obetavnega igralca v Evropi, pred njim je to uspelo Črnogorcu s španskim potnim listom Nikoli Mirotiću in Srbu Bogdanu Bogdanoviću. Od Slovencev je to nagrado prejel tudi Erazem Lorbek v sezoni 2004/05. Lorbek je bil hkrati prvi košarkar, ki je prejel omenjeno nagrado.

Značke: dončić, evroliga

Članki iz rubrike