Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 26.04.2018 18:39:56

Goran Dragić končal rekordno sezono, a statistika ni edino merilo

Goran Dragić
Profimedia
Goran Dragić ima za seboj najuspešnejšo sezoni v karieri, žal pa jo je zaključil že v prvem krogu končnice. Miami Heat je moral premoč priznati Philadelphii, ki je slavila s skupnim izidom v zmagah 4:1.

Goran Dragić je pred končnico povedal, da ima za seboj najboljšo sezono v karieri. Izpad v prvem krogu tega ne more spremeniti. 31-letni Ljubljančan je septembra v Istanbulu postal evropski prvak ter MVP eurobasketa, decembra je bil izbran za najboljšega evropskega igralca leta, februarja je prvič v karieri nastopil na tekmi All Stars lige NBA, Miami pa je v rednem delu popeljal do izkupička 44-38 in naslova v jugovzhodni skupini.

Statistično gledano 2017/18 ni najboljša sezona Gorana Dragića v ligi NBA. Letos je tekmovanje zaključil s povprečjem 17,3 točke, 4,8 podajami in 4,1 skokom. Po številu doseženih točk ima dve uspešnejši sezoni; lansko in 2013/14, ko je zbral po 20,3 točke. Tudi v ostalih elementih - razen v skoku - ta sezona po statistiki ni njegova najboljša.



A kot pravi Dragić sam, statistika ni edino merilo. Slovenski zvezdnik je v Miamiju postal ikona. Čeprav tega podatka ni na internetu, je verjetno v tej sezoni klub prodal največ dresov s številko sedem in njegovim imenom. Njegov podpis je letos bolj cenjen kot v preteklih sezonah, tudi največji zvezdniki iz ostalih športov stojijo v vrsti za skupno fotografijo. Hkrati je Dragić dokončno postal nosilec igre Miamija, kjer ga čakata še dve sezoni do konca pogodbe, ki jo je za devetdeset milijonov dolarjev podpisal poleti 2015.

Goran Dragić ima pred seboj dolgo in vroče poletje. Do začetka naslednje sezone je še šest mesecev, ali bo vmes obul športne copate in pomagal slovenski reprezentanci v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, pa je bolj malo verjetno. V junijskem ciklusu bodo izbranci Rada Trifunovića v Stožicah gostili Španijo in Črno goro, septembra pa jih čakata še dve tekmi v novonastali skupini.

Značke: košarka, hokej, nba, nhl

Članki iz rubrike