stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
0 30.03.2018 21:57:48

Kaj je DONČIĆEVA VESOLJSKA TROJKA naredila v ZDA? Poglejte tole, človek kar TEŽKO VERJAME! (video)

Dosegel je 24 točk, predvsem pa je Crveno zvezdo premagal s trojko v zadnji sekundi. Neverjetno trojko.

Kot nalašč. No, sicer pa je Luka Dončić tako dober, da je morda vse skupaj celo naredil nalašč. Nekaj pred osmo uro je POP TV ekskluzivno predvajal napoved njegovega zastopnika, da 19-letni slovenski fenomen to poletje nepreklicno zapušča Real in Evropo ter takoj odhaja v ligo NBA. No, zaradi tega je obračun Reala in Crvene zvezde, ki je potekal vmes, prišel še bolj na oči, Dončić pa ga je le eno urio pozneje zaključil na najbolj spektakularen, način. 

Po izenačenju Alena Omića na 79:79 je pet sekund pred koncem vzel žogo, zlomil nasprotnika, ga poslal na tla in v zadnji sekundi zadel trojko za zmago. Pa ne samo za zmago, temveč za doslej največjo globalno pozornost. Napoved takojšnjega odhoda v NBA se je združila s to sanjsko akcijo in dosegla izjemen odmev. Tudi v Združenih državah. Tam so neverjetno zgodbo takoj pograbili tudi največji mediji. 

Sloviti, veličastni Sports Illustrated je spisal sijajen prispevek o tem, da na nabor prihaja igralec, ki je verjetno edini 19-letnik na svetu, sposoben tekmo odločiti na tak način. SBNation je poudaril, da Dončić takole odloča tekme v vročem ozračju, kot da bi šlo za čisto rutino. Kopica ostalih medijev in najbolj izpostavljenih novinarjev na družabnih omrežjih pa je takoj spet začelo govoriti o najresnejšem kandidatu za prvi izbor. Sploh zato, kot je poudaril eden od njih, ker takole tekme odločajo le prvi izbori in ker v NBA nikjer ni tako peklenskega ozračja kot v beograjskem pionirju. če si je kaj takega upal narediti tam, je več kot pripravljen za veliko ameriško sceno. 

Spodaj pa trojka še enkrat. Čisto tako, ker se je človek ne more nikoli naveličati. 

Značke: dončić, nba

Članki iz rubrike