Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
2 19.02.2018 08:11:11

Ameriški "komedijant" pred celim svetom GRDO osramotil Dragića: To naj bi bilo SMEŠNO?! (video)

V noči na ponedeljek je bila v ligi NBA na sporedu tekma zvezd, na kateri je sodeloval tudi Goran Dragić.

V ligi NBA je bila danes ponoči na sporedu tekma zvezd, na kateri je imela Slovenija prvič v zgodovini svojega predstavnika. Led je prebil organizator igre Miamija Goran Dragić, številne navijače Gogija in Miamija pa je zmotila predstavitev slovenskega košarkarja.

Vodstvo lige je predstavitev zaupalo ameriškemu filmskemu igralcu in komedijantu Kevinu Hartu, ki pa je slovenskega košarkarja užalil. Hart je uvodoma dejal, da je Dragić prvi Slovenec, ki bo zaigral na tekmi zvezd, a v nadaljevanju izrekel nekaj neprimernih besed na račun Slovenca. "Njegov vzdevek je Dragon, saj vas njegov zadah lahko ubije. Tako kot zmajev," je dejal Hart. Več kot očitno to ni bilo ravno prav Dragiću, saj se ob odhodu z odra z njim ni rokoval. Ostali so se ...

Predstavitev ekipe LeBrona Jamesa si lahko ogleate v spodnjem posnetku, posnetek predstavitve Dragića se začne od 1:20 naprej.



LeBron in Dragić zmagala
Ekipa LeBrona Jamesa je sicer na 67. All Star tekmi košarkarske lige NBA v Los Angelesu tesno s 148:145 ugnala ekipo Stephena Curryja. Zmage se je z Jamesovo ekipo veselil tudi kapetan slovenske reprezentance, ki je v 11 minutah dosegel vsega dve točki ter statistiki dodal štiri skoke in podajo.

Pri zmagovalcih je bil z 29 koši, 10 skoki in osmimi podajami najbolj učinkovit prav LeBron James. Kevin Durant je dosegel 19 točk, Paul George pa 16. Pri poražencih sta po 21 točk dosegla DeMar DeRozan in Damian Lillard, Karl-Anthony Towns pa je s 17 koši in 10 skoki dosegel dvojnega dvojčka.

V revialni predstavi je tekmo odločil prav James. Njegova ekipa je 1:46 minute pred koncem še zaostajala s 141:144, nato pa je James najprej zadel trojko za izenačenje, po enem zadetem prostem medu DeRozana na drugi strani pa tudi koš za minimalno vodstvo. Končni izid je 10 sekund pred koncem postavil Russell Westbrook.

James je bil po tekmi izbran za najkoristnejšega igralca MVP, ta naziv pa so mu podelili tudi leta 2006 in 2008. "Še najprej si moram dokazovati, da zmorem, da ko stopim na parket, da vodim soigralce, da vsi skupaj igramo na najvišji ravni. Dobro se počutim," je po tekmi menil James, ki je prvi strelec tekem All Star vseh časov s 343 točkami na 14 nastopih.

Tretji naziv MVP ga postavlja ob bok slovitim Michaelu Jordanu, Oscarju Robertsonu in Shaquilleu O'Nealu. Kobe Bryant in Bob Pettit sta si prestižen naslov priborila vsak po štirikrat. James je na letošnji tekmi nastopal v vlogi kapetana ekipe po novem formatu, s čimer so se v vodstvu NBA skušali izogniti razlikam med igralci vzhodne in zahodne konkurence.

Nov sistem se je prirediteljem obrestoval, saj je izbor košarkarjev, nabranih okrog dveh ključnih akterjev lige, postregel z vrhunskimi akcijami, zabijanji in še čim. "Definitivno se je obnesel takšen izbor. Ne samo zaradi igralcev, pač pa zaradi celotne lige, navijačev, vseh ...," je dejal James.

Po novem formatu so namreč navijači izbrali oba kapetana ekip, ta pa sta nabrala soigralce s seznama. Po prvi štirje v ekipi so morali biti iz prvih peterk svojih moštev. James (Cleveland Cavaliers) je okrog sebe zbral Gorana Dragića (Miami Heat), ki je zamenjal poškodovanega Kevina Lova, Anthonyja Davisa (New Orleans Pelicans), Kevina Duranta (Golden State Warriors), Kyrieja Irvinga (Boston Celtics), LaMarcusa Aldridgea (San Antonio Spurs), Bradleyja Beala (Washington Wizards), Victorja Oladipa (Indiana Pacers), Russella Westbrooka (Oklahoma City Thunder), Paula Georgea (Oklahoma City Thunder), Andreja Drummonda (Detroit Pistons) in Kembo Walkerja (Charlotte Hornets).

V ekipi Stephena Curryja (Golden State Warriors) pa so bili Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), James Harden (Houston Rockets), Jimmy Butler (Minnesota Timberwolves), Draymond Green (Golden State Warriors), Al Horford (Boston Celtics), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Kyle Lowry (Toronto Raptors), Klay Thompson (Golden State Warriors) in Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves).

James je tokrat postal peti igralec, ki je nastopil že na štirinajstih (ali več) tekmah All Star, pred njim je to uspelo Kareemu Abdulu-Jabbarju (18 tekem), Bryantu (15), Timu Duncanu (15) in Kevinu Garnettu (14).

Članki iz rubrike