zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ku
ku
6 24.01.2018 14:49:45

DRAMA V BEOGRADU! Navijači zahtevajo, da Alen Omić zapusti klub, sicer napovedujejo BOJKOT

Občasni slovenski reprezentant Alen Omić je pred dnevi okrepil Crveno zvezdo, po podpisu pogodbe pa navijačem rdeče-belih namenil nekaj besed, s katerimi je želel nanje narediti dober vtis.

"Nisem veren, sem ateist. Moje upanje in moja vera je Crvena zvzda. Za mene je na prvem mestu košarka. Ljudi delim na dobre in slabe, tretjih ni," je dejal Omić, njegove besede pa so kar močno odmevale v vsej regiji.

Vendar njegov prihod v Beograd je med najbolj vnetimi navijači Crvene zvezde povzročil jezo. Stališče Delij je namreč zelo radikalno - Bošnjakov in Hrvatov ne želijo gledati v svoji ekipi, zato so že zahtevali sestanek z vodstvom kluba.


Navijači so zapretili, da zaradi Omića ne bodo hodili na tekme svojega kluba. Ni pomagalo niti to, da je nekdanji košarkar Olimpije Srbe označil kot sebi podoben in soroden narod: "Imam veliko prijateljev, ki so Srbi. Ta narod mi je res blizu in to ni nikakršna skrivnost."

Po informacijah iz kluba, bo predsednik Čović skušal umiriti položaj, sestal se bo namreč z najbolj vplivnimi predstavniki Delij. Da so ti redikalni in nepopustlijvi, je jasno tudi po njihovem večletnem bojkotu tekem regionalne lige, ki klubu prinaša udeležbo v evroligi.

Nasprotovanje navijačev ob prihodu kakšnega igralca v Crveno zvezdo se tokrat ni zgodilo prvič. Podobno je bilo, ko je pred leti v rdeče-belem dresu zaigral Bošnjak Elvedin Kikanović. No, v vodstvu kluba vendarle umirjajo žogico in vztrajajo pri tem, da prihod Omića v resnici ne predstavlja takšne težave, kot se skuša prikazati v javnosti. "Nobene uradne napovedi bojkota nismo dobili, zato to težko komentiramo."

Članki iz rubrike