roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ku
ku
0 18.02.2017 20:53:04

Luka Dončić odpeljal Real v finale

Profimedia
Košarkarji madridskega Reala so prvi finalisti španskega kraljevega pokala. Potem ko so že v četrtfinalu za uspeh moral odigrati dodatinih pet minut, se je to zgodilo tudi v polfialu proti domači Baskonii (103:99).

Tokrat je bila zmaga varovancev Pabla Lasa pričakovano težja, Baskonia je boljše moštvo od Andorre, pa tudi podpora s polnih tribun Fernando Buesa Arene je bila zanjo izjemna.

Luka Dončić je bil na koncu najboljši posameznik srečanja. Ne gre le za to, da je bil v zaključku tekme in v celotnem podaljšku vseskozi na parketu, s svojimi številkami je odstopal in predstavljal v Realovem mozaiku najpomembnejši košček.


Po točkah se je sicer Sergio Llull - potem ko je ob koncu prevzel odgovornost in na trenutke tudi na silo samostojno zaključeval Realove napade - z njim izenačil pri 23 točkah (20 jih je dosegel Anthony Randolph), vse ostalo pa gre v prid 17-letnega Ljubljančana.

Dončić je ob 23 točkah in zelo dobrem metu iz igre (za dve točki je metal 7/9, za tri pa 2/3) v svojo statistiko vpisal še 6 skokov in 3 podaje ter skupni indeks uspešnosti 26, kar je bilo največ od vseh igralcev na tekmi.

Real, ki tudi brani pokalno lovoriko, se bo v jutrišnjem finalu (ob 18.30) pomeril z zmagovalcem tekme med Barcelono in Valencio.

Članki iz rubrike