Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
04.11.2016 21:39:28
Deli članek:

Blažiča v Beogradu lepo sprejeli, nato utihnili (VIDEO)

vszi
Jaka Blažič

V današnjih tekmah petega kroga evrolige sta bila aktivna tudi dva slovenska košarkarja. Oba sta prišla do zmage, in sicer je Jaka Blažič z Baskonio Vitorio s 70:63 slavil v Beogradu proti Crveni zvezdi, Alen Omić pa je doma z Anadolu Efesom po dveh podaljških z 91:83 ugnal Panathinaikos.

Čeprav Blažič ni bil tako uspešen kot v prejšnjem krogu, ko je bil med najbolj zaslužnimi za zmago baskovskega kluba proti madridskemu Realu, je njegova ekipa vseeno prišla do pričakovane zmage na vročem terenu pred več kot 16.000 gledalci. Slovenski reprezentant je igral 11:37 minute, dosegel je sedem točk, imel pa je tudi tri skoke in eno podajo. V španski ekipi sta se s po 16 točkami izkazala Shane Larkin in Rodrigues Beaubois, pri nerazpoloženih domačinih je Marko Gudurić dosegel 12 točk. Baskonia Vitoria ima zdaj tri zmage, Crvena zvezda je ostala pri dveh.

Omić se ob zmagi Anadolu Efesa na domačem igrišču ni ravno naigral. Na igrišču je bil dobrih enajst minut, dosegel je dve točki in imel tri skoke. Sicer pa se je tekma končala šele po dveh podaljških, po rednem delu je bilo 70:70, po prvem podaljšku 77:77, v drugem pa so domačini le prišli do prednosti, ki je Panathinaikos ni več ulovil. V domači ekipi je Thomas Heurtel dosegel 17 točk, z dvema manj je tekmo končal Tyler Honeycutt, ki pa je imel še 13 skokov. Najboljši strelec gostov iz Aten, ki ostajajo pri treh zmagah, je bil K. C. Rivers s 15. točkami. Anadolu Efes ima dve zmagi.

V Kaunasu je Žalgiris še četrtič v letošnji sezoni ostal praznih rok. S 83:80 jih je premagala Darušafaka, pri kateri sta bila za njeno tretjo zmago s 16 točkami najbolj učinkovita Adrien Moerman in Scotie Wilbekin, v domači ekipi je Paulinis Jankunas tekmo končal z 21 točkami.

V četrtek so v evroligi igrali trije slovenski košarkarji. Najbolj uspešen je bil najmlajši, 17-letni Luka Dončić, ki je ob četrti zmagi Reala, z 90:81 je premagal Galatasaray, prispeval 11 točk. Ob tem je v dobrih 22 minutah, kolikor jih je preživel na igrišču, imel še dva skoka, tri asistence in tri ukradene žoge. V slovenskem obračunu v Bambergu Alekseja Nikolića ni bilo v postavi domače ekipe, ki je bila v podaljšku s 106:102 boljša od Emporio Armanija, za katerega je Zoran Dragić dosegel osem točk.