stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

lp
lp
0 13.07.2015 09:40:38

Vidmar namesto v ligo NBA nazaj v Turčijo

Arsen Perić
Gašper Vidmar bo kot kaže še naprej igral v Turčiji, saj naj bi se dogovoril za sodelovanje z Banvitom iz Bandirme, za katero so v preteklosti že igrali trije Slovenci: Simon Petrov v sezoni 2005/06, Smiljan Pavić v sezoni 2007/08 in Klemen Prepelič v sezoni 2013/14.

Sedemindvajsetletni reprezentančni center je v prejšnji sezoni igral za Darussafako, kjer je v povprečju dosegal 8,7 točk in 5,3 skokov, vendar je kmalu postalo jasno, da v tem klubu ne bo nadaljeval kariere. Odpravil se je v ZDA, kjer je želel na poletni ligi prepričati vodstvo New Orleansa, da si zasluži mesto v ligi NBA.

Potem ko je na prvi tekmi (z Milwaukeejem) v 19 minutah dosegel dve točki in štirikrat uspešno skočil, na drugi tekmi (z Dallasom) sploh ni stopil na igrišče. Ker je med takoj po prvi tekmi podpisal pogodbo s turškim moštvom, je celo ostal v civilnem oblačilu. In hitro končal svojo letošnjo zgodbo v ZDA.

Banvit je v prejšnji sezoni v rednem delu turške prve lige osvojil peto mesto, v četrtfinalu pa z 2:1 v zmagah izgubil s poznejšim presenetljivim državnim prvakom Karsiyako.



ŠE TRIJE SLOVENCI V POLETNI LIGI
V poletni ligi NBA nastopata še dva slovenska košarkarja. Olimpijin center Alen Omić je v dresu Denverja v devetih minutah na tekmi z Atlanto ostal brez točk, v statistiko je vpisal skok. Na drugi tekmi ni stopil na igrišče. Njegov soigralec (tako kot v Stožicah) je tudi Jaka Brodnik, ki pa še vedno čaka na svoje prve "ameriške" minute.

Zoran Dragić, ki ima sicer zagotovoljeno mesto v moštvu Miamija, je eden boljših posameznikov svoje ekipe. Na štirih tekmah v povprečju igra 24,5 minut in dosegal 12,3 točk. Prav danes se bosta v Las Vegasu med seboj pomerila Miami in Denver, torej bo tekma tudi srečanje treh slovenskih igralcev.

Članki iz rubrike