stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 05.07.2015 11:11:09

Goran Dragić: Pokličite ženo!

Nikola Miljković
Marsikatera usta so se v ljubljanskem trgovskem centru široko odprla, ko so obiskovalci ob vstopu v trgovino opazili Gorana Dragića, ki je sedel za mizo in podpisoval izvode knjige, ki govori o njem. Da, tistega, ki se je pred dnevi z Miamijem dogovoril za novo astronomsko petletno pogodbo.

"Saj vem, da so to verjetno storili že mnogi pred menoj, a vseeno bi vas rada vprašala, ali boste na evropskem prvenstvu igrali za slovensko reprezentanco," je neka gospa smeje prišla do Gorana Dragića.

Odgovor, ki ga je slišala, je najbrž ni ravno zadovoljil oziroma razveselil. "Ne vem še, možnosti pa so zelo majhne. Odvisno od hčerke," je dejal Dragić.

Marsikateri navijač slovenske reprezentance (in morda tudi selektor Jure Zdovc) si najbrž želi, da bi se drugemu Dragićevemu otroku mudilo na ta svet in bi nanj privekal še kakšen dan prej od predvidenega, ki je konec avgusta. Tako bi pač možnosti morda zrasle.

Najboljši slovenski košarkar je pozneje na vprašanje, kaj bi se moralo "poklopiti", da bi zaigral na EuroBasketu, odgovoril: "Žena bi morala roditi tukaj. Najbolje, da pokličete njo (smeh)."

RILEY SESTAVLJA DOBRO EKIPO
Če ne bo, bo na Floridi, kjer bo Gogijeva družina predvidoma preživela še naslednjih pet let, za kolikor je podpisal novo pogodbo. Oziroma se vse dogovoril, podpis pa sledi naslednji teden, zato Dragić tudi ni želel preveč govoriti o tem. "Ne smem, dokler ni uradno," je dejal, a dodal, da prav veliko o tem, ali ostati v Miamiju, ni razmišljal. "Miami mi je postavil dobre pogoje, z drugimi klubi se zato sploh nisem pogovarjal. Vedel sem tudi, da bo Riley sestavil dobro ekipo."

Njen del bo še naprej tudi Dwyane Wade, kar veseli tudi Dragića. Česa drugega niti ni pričakoval. "Kdor je v tem športu, je vedel, da bo podpisal z Miamijem. Tam je že 12 let, je ikona kluba, zato so mu tudi ponudili enoletno pogodbo, da bo potem, ko se bo salary cap naslednje leto zvišal, lahko podpisal še višjo pogodbo. Sem pa zelo vesel, da je ostal, ker se z njim zelo dobro razumem na parketu."

Tudi sam bi lahko izkoristil možnost, da bi še leto dni igral po stari pogodbi za 7,5 milijona dolarjev in šel kot prost igralec na trg naslednje leto, ko bodo klubi še bolj odprli denarnice. Po tem, za kakšno vsoto se je dogovoril zdaj, je to sicer praktično nerelevantno, je pa Dragić glede tega podal zanimivo mnenje.

"Nisem razmišljal o tem, da ne bi že letos izkoristil možnosti prekinitve pogodbe, in o tem, da postanem prost igralec, ter bi čakal na naslednje leto. Zdaj že razmišljam o tistem, kaj bo čez štiri leta, treba bo dobro odigrati," se je zasmejal in dal vedeti, da tudi za takrat, ko bo po novi pogodbi spet imel možnost leto pred iztekom postati prost igralec ter podpisato novo, načrtuje, da bo v njej zapisana visoka številka.

NIČESAR NE BI SPREMINJAL
Tudi sam priznava, da nikoli ni niti pomišljal, da bodo kdaj v povezavi z njegovim imenom številke tako visoke, da se bodo zanj potegovali številni klubi. "Ko si majhen, sanjaš o tem, da bi nekega dne prišel v ligo NBA. Še to se ti ne zdi realno, kaj šele, da bi podpisal za veliko denarja. Takrat razmišljaš o tem, da bi čim bolj napredoval, in morda res prideš v ligo NBA, vse druge igrice v ozadju pa spoznaš šele potem."

ZA ZOKIJA SE NE BOJIM
Nova pogodba z Miamijem pomeni, da bosta brata Dragić še naprej soigralca. O tem, kakšne možnosti za večjo minutažo napoveduje Zoranu, Goran pravi: "Težko reči. Odvisno od sestave ekipe, od tega, kako bomo začeli sezono, in tega, kakšen bo rezultat na posamezni tekmi. Če bomo kdaj vodili z visoko prednostjo, bo gotovo imel več možnosti za igro. Odvisno je tudi od tega, kako se bo izkazal na letni ligi. Z njim so bili zelo zadovoljni, čeprav ni veliko igral. Osebno se zanj ne bojim, saj vem, kakšen borec je."

WADU NA SEZONO VEČJI ZNESEK OD DRAGIĆA
Predsedniku Miamija Patu Rileyju je po slovenskem organizatorju igre v moštvu za prihodnjo sezono uspelo obdržati tudi 33-letnega Dwyana Wada, ki bo za dodatno enoletno pogodbo v moštvu s Floride dobil 20 milijonov dolarjev.

Dragić bo za pet let dobil 90 milijonov zelencev, na sezono torej 18 milijonov, kar pomeni, da vsaj v prihodnji ne bo najbolje plačani igralec Miamija. Wade se je z začetkom prestopnega roka tako kot Dragić preselil med proste igralce, ker si je želel (še) boljših finančnih pogojev, ki jih je tudi dobil. Zvezdnik bo Vročici, s katero je osvojil tri šampionske prstane, ostal zvest še vsaj eno sezono.

Wade je tako odpravil strahove navijačev Miamija, ki so se zbali, da bo kot prosti igralec izbral nov izziv in novo okolje, kot možnost se je omenjal Cleveland, kjer bi se združil s prijateljem in nekdanjim kolegom iz Miamija LeBronom Jamesom.

NA NASLOVNICI S SEDMICO
Prehojena pot (do desetin milijonov) je bila dolga, pogosto naporna. "Če bi moral začeti še enkrat, bi to rade volje naredil, čeprav je bilo zelo težko. Zelo sem vesel, da sem dal skozi vse to, bili so dobri in slabi trenutki, ničesar pa ne bi spreminjal. Mislim, da sem tudi zaradi tega postal človek, kakršen sem."

Še vedno zelo prijazen in dostopen vsakomur, kar se je pokazalo tudi včeraj ob predstavitvi knjige. Na njeni naslovnici je v dresu Miamija s številko sedem. "Izbral sem jo zato, ker je Maja rekla, da je to pravljična številka."

Prav žena je bila njegova močna opora v trenutkih, ko ni bilo lahko, ko bi se kariera lahko zasukala tudi drugače. "Posebej prva sezona v ZDA je bila težka. Skoraj nič nisem igral, bil sem sam, se prek skypa slišal s starši, doma pa jokal. Vse ti že udari na psiho, ker si stalno slabe volje. Takrat so se seveda pojavili dvomi, da nisem dovolj dober, da bi šel rad nazaj v Evropo, spraševal sem se, kaj sploh delam tam. Imel sem veliko podporo Igorja Kokoškova, Steva Nasha, družine. Veliko ljudi je stalo za menoj, za kar sem jim hvaležen. Za vsakega športnika je najpomembneje prav to, da ima za seboj ljudi, ki ga podpirajo," pravi najbolje plačani slovenski športnik.

Članki iz rubrike