callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

ku
ku
1 25.06.2024 20:08:33

Super napoved za olimpijske kvalifikacije! Slovenci tudi brez Dončića položili Litvo (foto)

alesfevzer.com
Slovenska košarkarska reprezentanca je v pripravah na olimpijske kvalifikacije odigrala drugo prijateljsko tekmo in se Litvi oddolžila za poraz v nedeljo v Kaunasu. Pred 8500 gledalci v Stožicah je zmagala s 70:68 (15:15, 32:30, 42:47).

* Dvorana Stožice, gledalcev 8500, sodniki: Petek, Zupančič, Španić (vsi Slovenija).
* Slovenija: Nikolić 9 (2:2), K. Prepelič 15 (7:9), Murić 2, Nebo 2 (1:9), Tobey 3 (1:1), Hrovat 9 (4:4), Cerkvenik 8 (1:1), Ščuka 5 (2:2), Dimec 1 (1:2), Dragić 2 (2:6), Čančar 3, Stergar 4.
* Litva: Sedekerskis 4, Tubelis 5, Sabonis 9 (1:2), Jokubaitis 6, Kuzminskas 2, Motiejunas 9 (5:8), Grigonis 7 (2:2), Lekavičius 13 (1:1), Butkevičius 5 (2:2), Sirvydis 6 (4:5), Ulanovas 2.
* Prosti meti: Slovenija 21:29, Litva 21:29.
* Met za tri točke: Slovenija 5:27 (Nikolić, Hrovat, Cerkvenik, Ščuka, Čančar), Litva 5:22 (Lekavičius 2, Butkevičius, Tubelis).
* Osebne napake: Slovenija 25, Litva 30.
* Pet osebnih: /.

slovenija litva 6
alesfevzer.com


Slovenska košarkarska reprezentanca je v pripravah na olimpijske kvalifikacije odigrala drugo prijateljsko tekmo in se Litvi oddolžila za poraz v nedeljo v Kaunasu. Pred 8500 gledalci v Stožicah je zmagala s 70:68

Slovenija bo do odhoda v Pirej v nedeljo odigrala še eno prijateljsko tekmo, in sicer se bo v petek ob 20. uri v Stožicah pomerila z Brazilijo. Za razliko od danes bo slovenski dres v petek oblekel tudi prvi zvezdnik Luka Dončić, ki se je reprezentanci pridružil šele v ponedeljek.

Slovenija bo na kvalifikacijskem turnirju za OI igrala s Hrvaško (2. 7.) in Novo Zelandijo (4. 7.), v primeru uvrstitve v polfinale pa jo nato čakajo Grčija, Dominikanska republika ali Egipt. V Pariz bo napredovala le najboljša reprezentanca.

Medtem ko je bil za Slovenijo to šele drugi test, so jih Litovci skupaj opravili že pet in prvič izgubili. V Ljubljani je nastopil tudi njihov prvi zvezdnik Domantas Sabonis.

Litva bo mesto v Parizu iskala v San Juanu na Portoriku v družbi Mehike, Slonokoščene obale, Italije, Bahrajna in gostitelja turnirja. Na zadnjih olimpijskih igrah v Tokiu Litovci niso nastopili, saj so jih v finalu kvalifikacijskega turnirja v Kaunasu 2021 premagali prav Slovenci.

Za razliko od nedeljske tekme, ko je bila Litva vseskozi v prednosti in na koncu zmagala za šest točk, je bila tokrat zasedba Aleksandra Sekulića bolj enakovredna. Sredi zadnje četrtine je sicer zaostajala 54:61, a se je koši Gregorja Hrovata, Vlatka Čančarja in Klemna Prepeliča vrnila v igro (63:62).

V zaključku tekme je Aleksej Nikolić zadel ključno trojko za 68:64, Klemen Prepelič pa je dodal dve točki iz polaganja za končni rezultat 70:68.

Klemen Prepelič je bil prvi strelec Slovenije s 15 točkami (met 4:12, trojke 0:7), po devet točk pa so dodali Aleksej Nikolić (met 3:7), Josh Nebu (6 skokov) in Gregor Hrovat (trojke 1:3).

slovenija litva 3
alesfevzer.com

Aleksander Sekulić, selektor Slovenije: "Pokazali smo določen napredek v primerjavi s prejšnjo tekmo v Litvi, smo pa še daleč od tistega, kar želimo pokazati. Res je, da ni bilo Dončića in da bodo nosilci igre iz tekme v tekmo bolje pripravljeni in uigrani. Dončić je danes sicer hotel igrati, se predstaviti domači publiki, vendar potem ko je v manj kot enem letu odigral skoraj 100 tekem, ga mi potrebujemo svežega za odločilne tekme v Pireju."

Edo Murić: "Pokazali smo naš karakter in zasluženo prišli do zmage. Sigurno nismo še v tisti formi, ki jo želimo, a pred nami je še nekaj časa in prepričan sem, da bomo od tu naprej le še rasli. Tudi pri sebi vidim, da bom po enoletni odsotnosti potreboval še nekaj tekem, da pridem v pravi strelski ritem. Zahvalil bi se rad še gledalcem, da so nas na državni praznik prišli podpret v takem številu."

slovenija litva 7
alesfevzer.com

slovenija litva 4
alesfevzer.com

slovenija litva 5
alesfevzer.com

slovenija litva 2
alesfevzer.com

Značke: slovenija, litva, stožice

Članki iz rubrike