Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
1 22.04.2024 14:18:17

Z vsemi topovi nad MVP-ja lige NBA: "Vzemite mu potni list, izženite ga iz države!"

Nekdanji košarkar ostro napadel Joela Embiida.

Francoska košarkarska javnost je optimistično pričakovala letošnje olimpijske igre v Parizu. Računali so, da bodo sestavili eno svojih najboljših ekip vseh časov. Rudy Gobert, Evan Fournier, pa vzhajajoča zvezda Victor Wembanyama... Ob tem so Francozi računali tudi na aduta iz rokava. Pika na i naj bi bil aktualni MVP lige NBA Joel Embiid. Slednji je po rodu iz Kameruna in nikoli ni živel v Franciji, a kot državljan nekdanje kolonije tekoče govori francosko. Francozi so se odločili Embiidu dati potni list, kot so to že storili z velikim številom igralcev v drugih športih.

Z Embiidom v ekipi so Francozi sanjali celo o zlati kolajni. A konec lanskega leta se je vse spremenilo. Po prejemu francoskega potnega lista si je Embiid premislil in se za nameček odločil igrati za prve favorite ZDA.


Frederic Weiss, nekdanji center francoske reprezentance, zaradi tega ni skoparil s kritikami na račun Embiida. "Mislim, da je ta fant tako odličen igralec, kot tudi zelo umazan tip. Sovražim ga zaradi tega, kar je naredil. Mislim, da nima spoštovanja do Francije in do ljudi, ki iščejo francoski potni list, pa ga ne dobijo. On ga je dobil, ker je vrhunski športnik. Misli, da je to škandalozno in sramotno. Njegovi izgovori me ne zanimajo, njegove besede so brez vrednosti. Kot vse kaže živimo v dobi športnega biznisa in zdaj reprezentanco izbiramo tako kot klub. Kdo mi da boljšo ponudbo, kdo mi daje najboljše možnosti za zmago… Tja bom šel. In na žalost je povsod sprejet."

Weiss ga sploh ne bi spustil v Francijo: "Zdaj bi mu odvzel francosko državljanstvo in mu prepovedal vstop v državo. Ne boš igral na olimpijskih igrah. Na letališče boš prišel z ameriško ekipo in mi ti bomo rekli: 'Nimaš pravice vstopiti na ozemlje, pojdi domov. Ti si Kamerunec, ti si Američan, nisi Francoz, odidi," meni Weiss, ki je ostal v spominu tudi potem, da je Vince Carter na igrah v Sydneyju silovito zabil prek njega.

Da bi Embiida sicer zavrnili na meji oziroma letališču, so bolj ali manj pobožne želje Weissa.

Članki iz rubrike