evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ku
ku
0 24.08.2023 01:06:45

Slabi obeti? Kaj pomeni padec Slovencev na Fibini razvstitvi? In kaj si o tem misli Luka Dončić?

Profimedia
Dan pred začetkom svetovnega prvenstva v košarki ni več skrivalnic. Vse karte so na mizi, žoga gre v visoko v zrak in boj za kolajne se lahko začne.

Fiba je objavila že tretji 'power ranking', nekakšno lestvico trenutnega stanja ekip - glede na igralski kader, morebitne poškodbe, rezultate na prijateljskih tekmah ... itd. V kolikšni meri lestvica ustreza trenutni formi ekip, bodo pokazale prve tekme. Slovenci bodo prvič stopili na parket v soboto, čaka jih obračun z Venezuelo.

Slovenija je na Fibini razvrstitvi 'power ranking' izgubila štiri mesta. Razlog so gotovo štirje porazi z močnejšimi tekmeci (dvakrat Grčija, Španija in ZDA) ter poškodba Vlatka Čančarja. Luka Dončić in soigralci so zdaj na osmem mestu, mesto pred Srbijo. Pred njimi so po vrsti ZDA, Nemčija (največji skok), Francija, Španija, Kanada, Avstralija in Italija.



V obrazložitvi na Fibini uradni strani je zapisano, da verjetno poraza za 20 točk s Španijo in za 30 točk z ZDA niti nista zaskrbljujoča. Bolj nevšečna je Čančarjeva poškodba, saj bo ekipi manjkalo njegovih 12 točk, kolikor jih je v povprečju dosegal na lanskem evropskem prvenstvu in na predlanskih olimpijskih igrah. Obenem gre pri njem za številne težko merljive vrline, s katerimi krepi moštvo.

Na koncu je avtor ugotovil, da ima vseeno ekipa z Luko Dončićem na čelu dovolj moči za uvrstitev v četrtfinale. Vendar glede na razpored (in ob upoštevanju lestvice 'power ranking') Slovencem utegnejo četrtfinale izmakniti Nemci in Avstralci, verjetni tekmeci v drugem delu. Bomo videli, kaj bo imel glede tega za povedati Luka ...

Članki iz rubrike