Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
20.08.2023 01:49:17
Deli članek:

Najboljši Američan se je močno osramotil neposredno pred svetovnim prvenstvom

Profimedia

Reprezentanca ZDA se bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu predstavila v nadvse povprečni podobi. Pravih zvezdnikov je le za vzorec.

Čeprav gre za ducat košarkarjev iz lige NBA, niti eden od varovancev Steva Kerra po zvezdniškem lesku in statistiki ne seže do kolen Luki Dončiću. Še najbolj se mu približa Anthony Edwards, prvi izbranec na naboru izpred treh let. Košarkar Minnesote je izstopal na vseh štirih pripravljalnih tekmah, ki so jih Američani dobili - s Portorikom, Slovenijo, Španijo in Grčijo).

Po zadnji tekmi, v Abu Dabiju z Grčijo, se je Edwards močno osramotil, saj je pred mediji presenečeno ugotovil, da bodo Grki nasprotniki Američanov tudi na svetovnem prvenstvu. "Sploh nisem vedel, da bomo čez deset dni spet igrali z Grčijo," je dejal in priznal, da niti ne ve, kdo so tekmeci njegove ekipe na Filipinih. Ob Grkih sta to še izbrani vrsti Jordanije in Nove Zelandije. In potem v drugem delu še dve izmed Egipta, Mehike, Črne gore in Litve.

Tovrstno prepotentno obnašanje v ameriškem taboru pravzaprav ni nič novega. Je pa res, da ne pritiče letošnji zasedbi, ki skoraj v ničemer ne spominja na nekaj legendarnih sanjskih ekip. Res pa je tudi, da je Kerr, kot kažejo pripravljalne tekme, odlično uigral svoj orkester. In res je še to, da bi lahko fantom razkril, kdo bodo njihovi tekmeci na prvenstvu.