tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

Hajdi3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Hajdi srečno zaljubljena

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

ou
ou
0 01.08.2023 11:49:56

Že jutri navijaški spektakel ob tekmi Slovenija – Grčija: Skačite skupaj, da bo kot v Istanbulu

Profimedia
Le še dan je ostal do največjega košarkarskega spektakla na slovenskih tleh letos. V Stožice v okviru spektakularne pripravljalne tekme prihaja Grčija, zaradi česar je bila ljubljanska dvorana v nekaj urah razprodana. A ne skrbite, tekmo še vedno lahko spremljate v navijaškem ozračju in si ob tem zagotovite tudi lepe nagrade. Vse skupaj bo potekalo na pobudo našega časnika in Pivovarne Laško, ki organizira ogled tekme v ljubljanskem Parlament Pubu in mariborski kavarni Astoria.

slovenija grcija

Slovenski košarkarski navijači so nekaj posebnega, to so skozi leta pokazali in dokazali že ničkolikokrat, od domačega EuroBasketa pred 10 leti do marsikatere tekme reprezentance na prvenstvih v tujini. Vrhunec je seveda prišel leta 2017 v Istanbulu, na zaključne boje takratnega evropskega prvenstva so Slovenci odhajali v ogromnih številkah. Enajst čarterskih letal se je napolnilo za pot v največje mesto v Turčiji in v dvorani Sinan Erdem je slovensko navijanje odmevalo iz tekme v tekmo glasneje. Ob navijanju je bilo tudi vse več skakanja. »Kdor ne skače ni Slovenc« je bil napev, ki so si ga Turki v in okoli dvorane najbrž še dolgo zapomnili.

Glasno navijanje in praktično domače vzdušje sta pripomogli vsaj kakšen odstotek k temu, kar je sledilo. Razplet finala s Srbijo vam je gotovo vsem dobro znan, gotovo si v glavi lahko kadarkoli zavrtite tudi marsikatero akcijo s te tekme, ki je bila za vedno zapisana v zgodovino Slovenije. Tudi zid navijačev, oblečenih v zeleno, ki je za košem vztrajno podpiral slovenske košarkarje, tudi ko sta zaradi poškodbe in utrujenosti obsedela Luka Dončić in Goran Dragić, se vam najbrž lahko hitro prikaže v mislih. Podobni prizori so bili prisotni tudi med navijači, ki si niso mogli priboriti vstopnic za največjo tekmo v zgodovini slovenske košarke. Vsak pravi navijač se dobro spominja, kje je spremljal tiste trenutke, tisto odštevanje do zadnje sirene in končen dvig pokala za naslov evropskih prvakov. Lokali po vsej Sloveniji so bili polni navijačev, ki so pred ekrani navijali tako strastno kot tisti v Turčiji.

Tudi po zgodovinskih trenutkih pred šestimi leti se strastno navijanje ni ustavilo. Ob redkih priložnostih, ko so slovenske košarkarje lahko videli v živo, so navijači redno polnili dvorane, tisti, ki niso prišli v njih, pa tudi lokale. In tudi letos imate priložnost za to, tisti, ki si niste uspeli zagotoviti vstopnic za tekmo med Slovenijo in Grčijo, ki so se prodajale kot vroče žemljice, si boste tekmo v navijaškem vzdušju lahko ogledali v dveh lokalih. V enem v Ljubljani in drugem v Mariboru, ob tem pa boste med seboj tekmovali v tem, kdo bo bolje navijal oziroma kdo bo več skakal. V Parlament Pubu v prestolnici in kavarni Astoria v štajerski prestolnici se boste lahko navijači namreč jutri ob 20.30 pomerili v navijanju. To boste na pobudo Pivovarne Laško in našega časnika počeli z aplikacijo Laško Skačimer, ki bo merila vaše skoke. Med tistimi, ki boste skakali, pa boste ne glede na uspeh lahko postali srečneži, ki si boste Dončića in druščino lahko ogledali v živo in to brezplačno.

Srečneži bodo namreč prejeli vstopnice za pripravljalno tekmo med Slovenijo in Črno goro, ki bo 8. avgusta prav tako v Stožicah. Zato se odpravite v Parlament pub ali Astorio in podprite slovenske košarkarje, ki bodo v zaključku avgusta in začetku septembra poskušali spisati še eno pravljico slovenskega športa na svetovnem prvenstvu na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. Pomagajte jim, kot ste jim pomagali leta 2017, ko so vam v zameno vrnili s prizori, ki jih boste večno imeli v spominu.

Značke: slovenija, navijači

Članki iz rubrike