sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

ku
ku
0 29.07.2023 09:18:09

Predsednik povsem odkrito: "Kokoškov znova selektor? Takšna je vsa resnica"

Grega Wernig
Predsednik KZS Matej Erjavec v pogovoru tedna.

Pred kratkim je Matej Erjavec zasedel pomembno mesto v hierarhiji evropske košarke, postal je prvi podpredsednik Fibe Europe. Le malo zatem je predsednik KZS ostal brez dolgoletnega tesnega sodelavca pri slovenski zvezi Raša Nesterovića, ki je odstopil. Čez slab mesec se bo začelo svetovno prvenstvo, Slovenija bo tam spet z Luko Dončićem na parketu in Aleksandrom Sekulićem na klopi. Pojasnil je tudi, kaj je bilo z Igorjem Kokoškovom in kaj pričakuje v Aziji.

Lahko pojasnite, kakšna je bila zgodba z Igorjem Kokoškovom? Ko smo pred koncem sezone govorili s selektorjem Sekulićem, je bil začuden, ko smo ga spraševali, kaj si misli o morebitnem vnovičnem sodelovanju, dejal je, da prvič sliši o tem. Je bilo vse skupaj malo nespretno zapeljano?
Ne bi rekel. Vi novinarji izveste nekatere stvari in o tem sprašujete, jaz pa vam odgovorim. Nisem tak, da bi nekaj skrival, saj vem, da je skrivanje samo slabše, ker prej ali slej vse pride ven. In ven je prišlo tudi to, da se pogovarjamo z Igorjem. Pogovarjali smo se v smeri, da bi bil zraven. Dejstvo je, da tega letos ni zmogel, to je edina resnica. Preselil se je v drug klub, že tretji v zadnjih treh letih v NBA in njegova želja je, da se ustali v enem klubu. V tem trenutku ni mogel biti zraven v reprezentanci, ne more biti svetovalec, mentor, psiholog, ker nima časa.



Bil pa bi nekaj od tega, ne selektor?
Da. Prav to me najbolj moti ves čas. Zgodba je jasna: z Rašem sva Sekuliću ob imenovanju obljubila, da bo imel to in to, če bo naredil to in to. Reprezentanco je pripeljal na olimpijske igre, evropsko prvenstvo in svetovno prvenstvo. Imeli smo dogovor, ki ga spoštujemo. In zdi se mi prav, da je selektor. Sekulić raste kot selektor in klubski trener, to je pokazal v Lokomotivu. Ne vidim razloga, zakaj ne bi dal pike na i še z vodenjem reprezentance na svetovnem prvenstvu.

Celoten intervju, v katerem se je Erjavec dotaknil številnih tem, si lahko preberete v tiskani izdaji EkipeSN.

Članki iz rubrike