Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
19.06.2023 07:45:29
Deli članek:

Uf, ostro! Eva Lisec je poslala jasno in glasno sporočilo vsem 'kavčarjem'

alesfevzer.com

Ko je govorila v novinarske mikrofone, se ji je glas večkrat zatresel. In oči so se ji orosile. Eva Lisec je bila po zadnji tekmi prvenstva za Slovenijo zelo žalostna. A hkrati je iz nje vel optimizem. In na koncu se je tudi spet smejala.

S kakšnimi mislimi zapuščate prvenstvo?
Takole bom rekla: cela ekipa lahko zapusti Stožice s ponosom in dvignjeno glavo. Borimo se z največjimi državami. Mi smo tu majhni, a to ni izgovor. Nismo se dale, ni bilo najlažje, a smo se vsakič borile, igrale smo za Slovenijo, za nas. Nismo zadovoljne z rezultatom. Vse, kar smo imele, smo pustile na parketu. Trikrat smo bile zelo blizu, a hkrati tako daleč. To je dobra popotnica za naprej. Kljub vsem stvarem, ki so se dogajale, ki so bile okrog reprezentance precej negativne, smo se res zelo dobro povezale v pravo ekipo. To je res dobra popotnica za prihodnost, upam, da so ljudje to prepoznali. Rada bi se zahvalila vsem, ki so nas podpirali, ki so prišli v Stožice in si vzeli čas za ogled tekem. Upam, da nas bodo navijači podpirali še naprej, v naslednjih kvalifikacijah, na naslednjem prvenstvu.


Glas se je vam in soigralkam občasno kar zatresel. Vidi se, da je vsem skupaj težko ...
Seveda bi si vse želele, da bi šle naprej, da bi se uvrstile v četrtfinale. Da bi še naprej igrale za Slovenijo, ker je res lepo igrati doma, ko ljudje prepoznajo, da lahko tudi punce igramo. Meni je žal zaradi vseh teh navijačev, žal mi je zaradi celotne ekipe, ker smo res verjeli v to, da nam lahko uspe. Bili smo tako blizu, a hkrati tako daleč. In, ja, zato so prisotne solze, tako da ...

Igrale pa ste iz tekme v tekmo bolje, stopnjevale ste formo ...
Ja, in zato je občutek grenkobe še toliko bolj prisoten. Od takrat, ko je na klop sedel Dikaiulakos, od prvih priprav, smo do danes samo stopnjevali našo igro. Govori se, da Grk ni dober trener. Sama bom rekla, da je odličen trener. Njegova košarka je na nivoju, ki ga je težko dojeti. Tega vsi 'kavčarji' ne vedo. Zato vse prosim, naj v nas usmerjajo samo pozitivno energijo. Mi stopnjujemo predstave, mi verjamemo vase.